Regl dönemini sakin geçirmek 6 öneri

Bu gergin döneminizde sizi pamuk gibi yumuşatacak ipuçları...

Kadınlar regl dönemini genellikle sinirli geçirir, en küçük olayla ortalığı yıkarlar. Bu siniri ve gerginliği azaltarak, sizi pamuk gibi yumuşatacak önerilerimiz sizlerle!

Hemen hemen her kadın regl öncesi ve regl sürecinde ruhsal ya da fiziksel birtakım sıkıntılar, gerginlikler yaşar. Bu belirtiler genellikle reglin başlamasına 1 hafta kala ortaya çıkar ve regl dönemiyle birlikte sıkıntılar azalır. İşte, sinirinizi yatıştırmak için ilaç kullanmak yerine daha etkili olabilecek 6 öneri..

KENDİNİZİ ŞIMARTIN

'Kilo alacağım' korkusunu birkaç gün kenara bırakıp midenizi şımartın. Bu konuda çikolata ve tatlıdan yardım almaya ne dersiniz?

SARILIN

Dünyanın en güzel duygusu sevgi ve şefkattir, sarılmak bu duyguları en iyi şekilde ortaya çıkarır. Eşinize, annenize veya bir yakınınıza sarılın. Sarılmak size huzur verecektir.

FİLM KEYFİNE NE DERSİNİZ?

İşten eve gelip sıcak bir duş aldıktan sonra en yumuşak pijama takımlarınızı giyin. Sıcak su torbanızı karnınıza koyun ve de en sevdiğiniz filmi açıp keyif yapın. Ne ağrı kalır ne sızı!

RAHAT OLUN

Dışarı çıkarken veya işe giderken güzel giyinmeye dikkat ederiz. Eğer işinizde belirli giyinme kuralları yoksa kotunuzu ve polarınızı hatta eşofmanınızı giyin, bu dönemde önemli olan sizin rahatınız.

ZARARLI ALIŞKANLIKLARI BIRAKIN

Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar ruh halinizi daha çok bozar. Özellikle alkol kan dolaşımını hızlandırıp kanı sulandırdığı için kanamayı daha da artırır. Böyle durumlar daha ağrılı ve stresli geçer.

BİTKİ ÇAYLARI İÇİN

Dediğimiz gibi ilaç almak yerine doğal şeylere, bitki çaylarına başvurun. Rezene çayı sinirinizi yatıştırır, melisa çayı güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur, yeşil çay ise bu dönemde oluşan mide ağrılarınızı giderir. Haydi, seçin birini!

HÜRRİYET AİLE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:05 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.