‘Ramazan psikolojik arınma, manevi yıkanma dönemi’

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri “Geleneksel Üsküdar Üniversitesi İftar Yemeği”nde buluştu. İftara katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Ramazan psikolojik arınma, manevi yıkanma dönemi’ dedi.

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da katıldığı iftarda Tarhan, Ramazan’ın psikolojik arınma, manevi yıkanma dönemi, insanın kötü huylarından, kötü alışkanlıklarından arınma iyi ve güzel şeylere niyetlendikleri bir ay olduğunu belirtti.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü, Öğrenci Konseyi ve Hürriyet ve Adalet Kulübü ile Üsküdar Belediyesinin birlikte düzenlediği iftar yemeği Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke bahçesinde gerçekleşti. İftar yemeğine Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Hafız Faruk Kır’ın Kur’an-ı  Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ramazan’ın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

 “Ramazan ayı psikolojik arınma dönemidir”

Ramazan ayının önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarhan, bu ayın insanın arınmasında, kendini bulmasında çok önemli bir dönem olduğunun altını çizdi. Ramazan’ın psiko­lojik arınma dönemi, manevi yıkanma dönemi, insanın kötü huylarından, kötü alışkanlıklarından arınma iyi ve güzel şey­lere niyetlendikleri bir ay olduğunu belirten Tarhan, Ramazan ayının aynı zamanda aile bağlarını güç­lendirmeye, bütün kötü huylarından arınmaya vesile olduğunu da vurguladı

 “Üsküdar’da Ramazan bir başka güzel”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında Üsküdarlı olmak ve Ramazan ayını Üsküdar’da geçirmenin eşsiz güzelliğinden bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayı başı rahmet ortası marifet sonu kurtuluş ayıdır. Bu ay dolayısıyla yaptığımız bütün ibadetleri Allah kabul eylesin. Bu mübarek akşamda sizlerle birlikte olmaktan ve aynı iftar sofrasında bulunmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diyen Türkmen, iftara katılan tüm Üsküdar Üniversitesi ailesine teşekkür etti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mayıs 2019Yayınlanma Tarihi:27 Mayıs 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.