Rahat bir hamilelik geçirmek için dikkat etmeniz gereken 7 şey

Hamilelikten daha güzeli ne olabilir derseniz, cevabımız mutlu hamileliktir. Haberi ilk duyduğunuz anda gelen mutlu ve coşkunun tüm hamileliğiniz süresinde devam etmesi için birkaç önerimiz olacak.

DOĞRU BESLENME

Artık iki kişilik besleniyorsunuz ama bu her şeyi sorgusuz sualsiz mideye indirmek demek değildir. Hamilelikte toplam almanız gereken kilo ortalama 11-12’dir. Haliyle aşırı kilo istenmeyen sıkıntılara yol açabilir.

SPOR YAPMAK

Zayıf kalmak için yapılan sporu kastetmiyoruz. İmkânınız varsa yüzebilirsiniz ama hamileliğiniz şehirde geçiyorsa yürümek ve basit sırt egzersizleri bir süre sonra çok ihtiyacınız olacak olan enerjiyi depolamakta yardımcı olacaktır.

PELVİK EGZERSİZLER

Hamilelik sırasında ve doğum sonrasında yaşanan idrar tutamama gibi durumları engellemeniz yardımcı olabilecek bu egzersizi yapmak kolay. Tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra pelvik kaslarınızı 10 saniye boyunca sıkı tutmaya çalışın ve bunu 10 defa tekrarlayın. Her gün 2-3 kere tekrarlamanızı tavsiye ederiz.

AYAK MASAJI

Vücudunuzdaki birçok sıkıntıyı özel bir ayak masajıyla hafifletebileceğinizi biliyor muydunuz? Profesyonel eller tarafından yapılacak bu masajla mide yanması, sırt ve baş ağrısı gibi birçok dertten uzaklaşabilirsiniz.

SEKS

Hamilelik süresinde seks yapmanın hiçbir zararı yoktur. Uzun süre tabu olarak kalan bu konu artık açıklığa kavuştuğuna göre, özel cinsel pozisyonları öğrenerek aktif bir hamilelik geçirebilirsiniz.

UYKU

Hamilelik rahat uykulardan uzak geçen bir dönemdir. Özellikler sırt üstü ve yüz üstü yatmayı seviyorsanız, bu dönemde özleyebilirsiniz. Arayı kapatmak için gündüzleri vakit buldukça kısa uykuları tercih edin.

HURAFELERE İNANMAMAK

Biliyoruz ki bilip bilmeden fikir vermek ata sporumuzdur. Siz siz olun hamileliğinizi duyan ve sonsuz öneri listeleriyle sizi bunaltanlardan uzak durun. Bir anne her şeyin en iyisini bilir. Siz de artık anne olduğunuza göre niye başkalarını dinleyesiniz ki.

HÜRRİYET

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Haziran 2017Yayınlanma Tarihi:29 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.