Psikiyatri Hemşireliği Çalıştayı Üsküdar Üniversitesinde başladı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği tarafından organize edilen "Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Çekirdek Eğitim Programı Çalıştayı" başladı. Çalıştayda iki gün boyunca, psikiyatri hemşireliği eğitiminde öğretim yöntemleri ve uygulama standartları ele alınacak.

Çalıştaya hem sahada hem de akademik alanda çalışan çok sayıda psikiyatri hemşireliği uzmanı katılıyor.
 
Çarşı Yerleşke Emirnebi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştay, mesleki alanda gelişimi hedefliyor.
Çalıştayda açılış konuşmalarını Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Fahriye Oflaz ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan yaptı.

Psikiyatri Hemşireliği Çalıştayı Üsküdar Üniversitesinde başladıDuayen isimlerin katıldığı çalıştay

Çalıştayın organizasyonunda en büyük rolü üstlenen isimlerden biri Doğan, çalıştayın psikiyatri hemşireliği eğitimi için çok faydalı olacağını vurguladı ve çalıştayın ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceğini, eğitim yöntemlerini geliştirmekte çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Prof. Dr. Selma Doğan, katılımları ve katkılarından dolayı psikiyatri hemşireliği eğitiminin duayen isimlerine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk da çalıştayın psikiyatri hemşireliği eğitiminin gelişimi için çok yararlı sonuçları olacağı dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan panellerde psikiyatri hemşireliği eğitiminin uzmanları belirlenen konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Çaylan Pektekin oturum başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Perihan Güner’in katıldığı ilk panelde; "Psikiyatri Hemşireliği Eğitiminde Öğretim Yöntemleri" ele alındı.

Psikiyatri Hemşireliği Çalıştayı Üsküdar Üniversitesinde başladı 2Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan, panelin sonunda Prof. Dr. Çaylan Pektekin ve Prof. Dr. Perihan Güner'e birer teşekkür belgesi takdim etti.

Verilen aranın ardından geçilen ikinci panele Prof. Dr. Ayşe Özcan başkanlık etti ve Doç. Dr. Sevim Ulupınar; "Psikiyatri Hemşireliği Eğitiminde Ölçme Değerlendirme" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayda başlıklar halinde önemli konular ele alınacak

Konferansın devam eden oturumlarında;

* Psikiyatri Hemşireliği'nde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktor Komisyonu Çalışmaları Paneli; Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu, Prof. Dr. Fatma Öz ve Prof. Dr. Besti Üstün tarafından

Psikiyatri Hemşireliği Çalıştayı Üsküdar Üniversitesinde başladı 3
* Psikiyatri Hemşireliği'nde Lisans Programının Büyük Gruba Sunulması ve Tartışması Paneli, Prof. Dr. Sevim Buzlu tarafından
* Psikiyatri Hemşireliği'nde Yüksek Lisans Programının Büyük Gruba Sunulması ve Tartışması Paneli, Prof. Dr. Olcay Çam tarafından
* Psikiyatri Hemşireliği'nde Doktora Programının Büyük Gruba Sunulması ve Tartışması Paneli, Prof. Dr. Nesrin Aştı tarafından
* Psikiyatri Hemşireliği Uygulama Standartlarının Oluşturulması Ön Çalışmalarının Sunumu ve Tartışma Paneli, Doç. Dr. Nurhan Eren tarafından
* Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Çekirdek Eğitim Programı Çalıştayı Sonuçlarının Tartışılması ve Genel Değerlendirme Paneli de Prof. Dr. Selma Doğan ve Doç. Dr. Fahriye Oflaz tarafından gerçekleştirilecek.

 
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Mayıs 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.