Prof. Dr. Erol Üçer psikoloji öğrencileriyle buluştu

ABD’de uzun yıllar ders veren psikiyatri profesörü ve Türk Amerikan Nöropsikiyatri Derneği onursal başkanı Prof. Dr. Erol Üçer, Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

 

 

Öğrencilere iki gün boyunca hem Türkçe hem de İngilizce sunum yapan Üçer. klinik deneyimlerini anlattı. Üçer psikolojinin dünyanın her yerinde geçerli bir meslek olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi önemli bir ismi öğrencileriyle buluşturdu.

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere uzun yıllar ABD’de ders veren psikiyatri profesörü Erol Üçer katıldı.

Aynı zamanda Türk Amerikan Nöropsikiyatri Derneği Onursal Başkanı olan Uçar, öğrencilerle klinik psikoloji, eğitim ve öğretim hayatındaki deneyimlerini somut örneklerle paylaştı.

Üsküdar Üniversitesine ilk kez geldiğini, üniversitenin her yönüyle ABD’ndeki üniversiteler gibi olduğunu söyleyen Üçer, psikolojinin dünyanın her yerinde geçerli bir meslek olduğunu söyledi.

Öğrencilere sık sık zorluklar karşısında asla pes etmeyin diyen Üçer, çalışma konusundaki azim ve hırsın her insanda olması, yaşı kaç olursa olsun kişinin hiçbir zaman çalışmaktan geri kalmaması gerektiğini kaydetti.

Başarılı olmak isteyen herkesin kendini geliştirmesinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Üçer, başarılı bir psikolog/psikiyatr olmak isteyen kişilerin muhakkak hastalarını iyi tanıması ve neler yapabileceğini biliyor olması gerektiğini vurguladı.

Akademisyen ve öğrencilerin dikkatle dinlediği seminerin sonunda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Üçer'e Hisseden Adam Heykeli takdim ederken öğrenciler de çiçek verdi.

Üçer öğrencilerin sorularını da cevapladı.

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Ekim 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.