Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “Duvar”ı anlattı

Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşen Kitap Kulübü etkinliğinin ilk konuğu “Duvar” isimli kitabı ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan oldu.

Kitabı ile ilgili paylaşımlarda bulunan Arıboğan, “Devletler kendi vatandaşlarını korumak için dijital duvarlar örüyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğin koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar üstlendi.

Prof. Dr. Arıboğan Duvar isimli kitabını yazma süreci ile ilgili bilgi verdi

Etkinliğin ilk konuğu Duvar isimli kitabıyla Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan oldu. Arıboğan ilk olarak kitabını yazma süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okuduğu bir kitaptan etkilenerek doktora tezini yazdığını söyleyen Arıboğan doktora tezinin konusu ile ilgili bilgi verdi. Arıboğan, “Duvar, doktora tezimin devamı niteliğinde yazılan bir kitap” dedi.

“Duvarlar mevcut tehlikeyi, riski bertaraf edemez”

Duvar isimli kitabını okuyanların katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada küreselleşme ile ilgili bilgi veren Arıboğan, toplumların küreselleşme sonucu bariyerler, duvarlar inşa ettiğini belirterek duvarların inşa edilme nedenleri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. “İnsanlar meydana gelen değişimler sonucu küreselleşmeyi suçluyor. Küreselleşmeyi önüne bariyer çekilmesi gereken bir şey olarak görüyor. Bu nedenle duvar inşa ediyorlar. Bir duvar bir yere dikildiği zaman özü itibari ile bir güvenlik tehlikesi olduğu anlamına gelir ama duvarlar mevcut tehlikeyi, riski bertaraf edemez” dedi.

“Devletler kendi vatandaşlarını korumak için dijital duvarlar örüyor”

Yaşanan teknolojik gelişmelere değinen Arıboğan, siber dünya ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Herkesin güvenliğinden endişe ettiği bir ortamda devletler kendi vatandaşlarını korumak adına dijital duvarlar kuruyorlar. Teknolojik donanımların katkısı ile dijital sistemlerle kontrol altına alınmış yeni vatandaş tiplemelerinin üretildiği, insanların kredilendiği, makbul vatandaşlığın oluşturulabileceği bir döneme giriyoruz” dedi.

“Arap Baharı, demokratikleşmenin aksine daha otoriter rejimleri doğurdu”

WikiLeaks ’in sızdırdığı belgelerde tahribat yapmış olabileceğine dikkat çeken Arıboğan, “WikiLeaks belgelerinde ki sızma masum bir sızma değildi” dedi. Arıboğan, WikiLeaks etkisi sonucu demokratikleşme hareketi olarak başladığını belirttiği Arap Baharı ile ilgili de bilgi verdi. “Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları talepleri ile ortaya çıkan Arap Baharı, rüzgârın tam tersi esmesi sonucu demokratikleşmenin aksine daha otoriter rejimleri doğurdu” ifadelerini kullandı.

Soru cevap eşliğinde gerçekleşen programın ardında Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, katılımcıların kitaplarını imzaladı. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Şubat 2019Yayınlanma Tarihi:06 Şubat 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.