'Özgür iradeyle hareket etme ve hayır demeyi öğretiyoruz!'

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Özgür iradeyle hareket etme ve hayır demeyi öğretiyoruz!

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, demokratik değerlerden eleştirilebilirliği, özgürlükçüğü, çoğulculuğu ve katılımcılığı benimsediklerini vurgulayarak sadece başarılı ve mutlu değil aynı zamanda erdemli gençlik hedeflediklerini kaydetti. Tarhan, öğrencilerine aklını başkasının cebine koymamayı, kula kul olmamayı ve özgür iradesiyle hareket edip hayır deme becerisini kazandırdıklarını da söyledi.

'Özgür iradeyle hareket etme ve hayır demeyi öğretiyoruz!'Ülke Tv'de yayınlanan, Şaban Özdemir'in sunduğu Hayat Tercihtir programına katılan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, üniversite olarak tüm değerlere saygılı, din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet, renk, düşünce farklılıklarında ayrım gözetmediklerini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üniversite logosunda yer alan demokratik değerleri ifade eden 4 çizgi, eleştirilebilirlik, özgürlükçülük, çoğulculuk ve katılımcılığı benimsediklerini vurguladı.

Sadece başarılı ve mutlu olmanın yetmediğini, gençlerin aynı zamanda erdemli birer genç olması gerektiğinin altını çizen Tarhan, öğrencilerine aklını başkasının cebine koymamayı, kula kul olmamayı ve özgür iradesiyle hareket edip hayır deme becerisini onlara öğrettiklerini söyledi.

Öğrencilerine yaşamda, sosyal hayatta güvenli alan oluşturma becerisi kazandırdıklarını belirten Tarhan,  üniversite olarak tüm değerlere saygılı, din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet, renk, düşünce farklılıklarında ayrım gözetmediklerini kaydetti. Toplumun temel değerlerini ve yararını koruma hassasiyetle eğitim hayatına devam ettiklerini belirten Tarhan, bilimsellik ve eleştiriselliğin ön planda olduğu, etik değerlerin ilk sırada yer aldığı, eşitlik, güvenilirlik ve akılcılık ilkelerine sahip gençlik yetiştirdiklerini dile getirdi.

Üsküdar Üniversitesinde öğrenciler “İnsanı anlama” hedefi ile akademik olarak en yeni bilgilerle donatılmış olmasının yanı sıra “Üniversite Kültürü” dersleri kapsamında sektörün önde gelen isimleri ile bir araya geldiğini de belirten Tarhan, “Proje Kültürü ve Girişimcilik” dersleri ile de mezun olmadan önce proje yazmayı öğrendiklerini, Pozitif Psikoloji ve İletişimi Becerileri” dersleri ile de sadece akademik başarı değil, sosyal başarı ve mutluluk bilimini de öğrendiklerini söyledi.

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.