Özbek öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri fotoğraf sanatçısı Murathan Özbek ile buluştu.

Üsküdar Üniversitesi Görsel Sosyoloji Kulübü öğrencileri, ünlü fotoğraf sanatçısı Murathan Özbek’i Tophane'deki ofisinde ziyaret etti.

Özbek öğrencilerle buluştuFotoğraf sanatçısı Murathan Özbek, Tophane’de “Yer” isimli atölyesinde Üsküdar Üniversitesi öğrencilerini misafir etti.Özbek öğrencilerle buluştu 2

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın eşliğinde gerçekleştirilen buluşmada fotoğrafçılığa ne zaman başladığını bilmediğini belirten Murathan Özbek, fotoğrafçılığı belli bir zaman aralığına sığdırmadığını, yaşamıyla özdeşleşmiş anılarını, iç dünyasını ve iletmek istediklerini sunduğu zamanı olmayan bir tutku olarak gördüğünü söyledi.

Özbek, “Fotoğrafta her şey bakış açısı ile başlıyor. Temel mesele başkalarından arınmış fotoğrafçının kendi gözünün olması. Bu bakış açısı, zamanı, evreni, bilinçaltımızdakileri anlamlandırmayla genişler, kendi sınırlarını aşarak yaşamı çoğaltır” dedi.

Murathan Özbek, “yapmak istedikleriniz ve hayal ettiklerinizle ilgili daima heyecan duymalısınız” tavsiyesinde bulundu. 

Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi alan Murathan Özbek, Beykent Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon yüksek lisans eğitimi aldı. Kısa filmleri ve hikayeleri bulunan Özbek, 2010'da Sony Uluslararası Dünya Fotoğraf Ödülleri yarışmasında  büyük ödülü kazandı. Özbek, çalışmalarını 2010'da Bitmeyecek Rüyamın İlk Tabirleri Sergisi, 2012'de İN Sergisi, 2014'te AN Sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu.

Özbek öğrencilerle buluştu 3


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.