Öylesine ilaç kullanmayın!

İlaç kullanma sürecinde bilgisizce ilaç kullanımına dikkat edin!

İlaç kullanma sürecinde bilgisizce ilaç kullanımının olumsuz etkileri olduğuna dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Uzman Klinik Psikolog inci Birincioğlu, "Psikiyatri ve nöroloji alanında uzman kişilerin verdiği medikal tedavi dozu ve şekline hasta ya da hasta yakınlarının kesinlikle müdahil olmaması gerekiyor.

Mesela gerekli olan bir ilacı 'iyi' olduğu gerekçesiyle bırakan kişi, semptomlar tekrarladığında benzer hiçbir ilacın hiçbir dozundan aynı iyileştirici etkiyi alamayabiliyor.

İşin kötüsü kişinin şikayetleri çok daha fazlasıyla ve beynin yaşlanmasıyla sonuçlanabiliyor" diye konuştu.

Beynin, gen - fizyoloji kimya - biyoloji - psikoloji ve sosyoloji gibi birçok alan tarafından araştırılan üst düzey mekanizmalara sahip bir organ olduğunu hatırlatan Birincioğlu, "Bilgisizce yapılan üaç kullanımı ve doz değişimi de aynı madde ve alkol kullanımı gibi beyni yaşlandırabilir" ı uyarısında bulundu.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ocak 2018Yayınlanma Tarihi:02 Mart 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.