Oturarak çalışanlara iş yerinde egzersiz

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce, kamu kurumlarında masa başında çalışanların sürekli oturmaktan kaynaklanan rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak amacıyla egzersiz programı başlatıldı.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce, kamu kurumlarında masa başında çalışanların sürekli oturmaktan kaynaklanan rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak amacıyla egzersiz programı başlatıldı. egzersizGençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurumlarında masa başı çalışan personelde bel, boyun ya da kol rahatsızlıklarının ortaya çıktığını, bunun da iş verimini azalttığını belirtti.

Bu doğrultuda hazırladıkları projeyle uzun süre masa başında çalışan personelin hareketliliğini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Aslan, egzersiz programının basketbol antrenörü Özlem Tan, kayak antrenörü Ünsal Yılmaz, voleybol antrenörü Eda Soysal ve halk oyunları antrenörü Ulvi Ergün tarafından uygulandığını söyledi. Kamuda uzun süre oturarak çalışanlar için 35 basit egzersiz hazırlandığını, tüm kurumlarda başlatılan program dahilinde çalışanlara hareketlerin anlatımı ve fotoğraflarının yer aldığı broşürler dağıtılarak gün içerisinde egzersizleri yapmalarının istendiğini ifade eden Aslan, "Bulundukları yerde, yanlarındaki su şişesi, kalemi kullanarak basit ama insan organizması üzerine etkili hareketleri yaptırmak istiyoruz. Eklem rahatsızlıklarını önlemek, kişinin hareketliliğini sağlamak, bunun yanında kan dolaşımını hızlandırmayı amaçlıyoruz" dedi. “EGZERSİZLERİ GÜN İÇİNDE TEKRARLAMALARINI ÖNERİYORUZ" Voleybol antrenörü Eda Soysal ise bir program dahilinde kurumları gezdiklerini, çalışanlara masa başında çeşitli egzersizleri yaptırdıklarını anlatarak, "Masa başında hareketsiz kalan kamu çalışanlarında hareketlilik ve kan dolaşımının sağlanması, kaslarının güçlenmesi için çeşitli egzersizleri topluca yaptırıyoruz. Kendilerine öğrettiğimiz egzersizleri gün içinde tekrarlamalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu. Kayak antrenörü Ünsal Yılmaz ise masa başında çalışanlara boyun, kol ve omuz ile sırt egzersizleri yaptırdıklarını söyledi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Aralık 2013Yayınlanma Tarihi:17 Aralık 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.