Otobüs beklerken sıkılmaya son

Otobüs beklerken sıkılmaya son: Karşınızda kısa hikaye otomatları!

Otobüs, metro beklerken akıllı telefonlarımıza sığındığımız bugünlerde, Fransız bir girişim ekibinin geliştirdiği kısa hikaye otomatları, Fransa'daki toplu taşıma duraklarının havasını değiştireceğe benziyor.
Facebook'ta Paylaş

Akıllı telefonlar, içinde yaşadığımız çağdan ötürü neredeyse hepimizin eli, kolu haline gelmiş olsa da, özellikle herhangi birini, bir şeyi bekleyen insanların can simidi. Fransız bir ekip ise geliştirdiği kısa hikaye otomatları ise bu can simidine sarılmış insanları, tabir-i caizse ‘gerçek hayata’ doğru çekmeyi amaçlıyor.

Fransa’nın Grenoble kentinde kullanıcılara sunulan 8 kısa hikaye otomatı yolculara, taşıtlarını bekleyecekleri süre boyunca okuyacakları kısa hikayeler, haikular ya da şiirler sunuyor. Kullanıma ücretsiz olarak sunulan bu makinelerden yolcular 1, 3 ve 5’er dakikalık okuma sürelerini seçerek, bir fişe basılan hikayelerini temin edebiliyorlar.

Dahası, makinelerde şu an 600’den fazla kısa hikaye var. Makinenin yaratıcılarından Quentin Pleplé, Good Magazine’e verdiği röportajda Short Edition’da şu an 141 bin üye ve 1.100’den fazla yazar olduğunu belirtmiş. Makinede yer alan kısa hikayeler de sitenin oluşturduğu bir kurul tarafından seçiliyor.

Bu makineleri tasarlayan ekip fikri bir metro yolculuğu sırasında yiyecek otomatlarının başındayken edindiklerini söylüyor. Boş zamanları geçirmek için verimli bir yol olarak sundukları hikaye otomatlarının, insanları bağımlısı haline geldikleri akıllı telefonlardan bir nebze de olsa uzaklaştırmak da fikrin altında yatan sebeplerden maceradan drama kadar geniş bir yelpazede uzanan kısa hikayeler her türlü yaş grubundan okuyucu için uygun.

RADİKAL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:10 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.