Otizmi yenecek maymun

Çinli bilim insanları, otizmin insanlar üzerindeki etkilerinin anlaşılması için otistik maymun üretti. Sürekli daireler çizen maymunların, diğer maymunlarla etkileşime girmekte zorlandığı kaydedildi.

İnsanlar üzerinde net bir tedavi yöntemi bulunmayan otizmi yenmek için çalışan Çinli bilim insanları, otistik maymun üretti. Çin Bilim Akademisi'nde araştırmalar yürüten ekibin, bu sayede otistik bir beynin davranışlarını daha iyi incelemeyi hedeflediği öğrenildi. Çin medyasına yansıyan haberlere göre maymunların tekrar eden davranışları ve sosyal ortamdaki hareketleri dikkatle takip edildi. Araştırmada görev alan Zilong Qui "Deney olarak kullanılan bu maymunlar, otizmin insanlardaki etkisini anlamamız bakımından çok önemli bir model oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

İNSAN BEYNİNE YAKIN

ABD'deki Massachusetts Teknik Üniversitesi'nin incelemelerine göre gen nakli sayesinde otistik hale getirilen maymunlar, otistik insanlarla benzer hareketler gösterdi.

Maymunların defalarca daireler çizdiği ve çevresindeki diğer maymunlarla etkileşime girmekte zorlandığı kaydedildi. Araştırmacı Mu-ming Poo ise "İnsan beynini anlamamız için, insan beynine yakın bir hayvan beynine ihtiyacımız vardı" dedi. Poo, otizme karşı geliştirilen yöntemlerin uzun süreli etkilerinin gözlemlenebilmesi için bu deneylerin vazgeçilmez olduğunu söyledi. Benzer deneyler, maymunlara yönelik kanunlar nedeniyle ABD'de uygulanamıyor.

SABAH


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Haziran 2016Yayınlanma Tarihi:27 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.