Onlardan korkmakta haklısınız!

Onlardan korkmaktan haklısınız. İşte en çok insan öldüren hayvanlar.

Bazen hiç aklımıza gelmeyecek hayvanlar bile yüzlerce insanı öldürebiliyor. Bu listeyle anlayacaksınız ki insanları öldürmek için illa boyutça büyük olmaya gerek yok. İşte en çok insan öldüren o hayvanlar...

DİNGO Etçil yabani köpek türü Dingolar, nadiren insanlara saldırır. Ancak en çok Avusturalya’da görülen bu türün, insanları öldürdüğü birçok örnek var. Bir golden köpeği kadar masum gözüken bu hayvan, 1980 yılında 8 aylık bir bebeği öldürmüştü.

BOĞA Boğalar genetik olarak insanlara saldıran bir tür değil. Ancak çiftçilik ve binicilik sırasında her sene Amerika’da 3 kişi boğalar tarafından öldürülüyor. Diğer ülkelerdeki boğa güreşleri ve boğa koşularında da her sene birçok kişi hayatını kaybediyor.

KARADUL Karadul, ısırdığı insana çok ciddi acı verir, hatta bazen insanı ölüme kadar sürükler. Amerika’da her yıl 3 insan, bu ısırıklardan dolayı hayatını kaybediyor.

AYI Ayılar normalde insan gördüklerinde kaçarlar, ancak bazen çok tehlikeli olabiliyorlar. Her yıl ayılar yüzünden ortalama 10 insan ölüyor.

KÖPEKBALIKLARI Köpekbalıklarının en saldırgan türü meşhur Büyük Beyaz Köpek Balığı ve Boğa Köpek Balığı’dır ve her yıl onlarca insanın ölümüne neden oluyor.

 

LEOPAR Birçok ülke resmi olarak leopar yüzünden ölen insanların kayıtlarını tutmasa da, her sene en az 15 insanın leoparlar yüzünden can verdiğini biliyoruz. Leoparlar ve insanlar en çok Hindistan’da burun buruna geliyor.

AT Her yıl sadece Amerika’da 20 kişi atlar yüzünden hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu ata binme sırasında gerçekleşiyor.

İNEK Bu listenin belki de en şaşırtıcı hayvanı inekler. Her ne kadar uysal görünseler de tahrik edildiklerinde çok tehlikeli olabiliyorlar. Her yıl Amerika’da ortalama 22 kişi inekler yüzünden ölüyor.

KARINCA İnanması zor olacak ama her yıl 30 insan karıncalar yüzünden yaşamını yitiriyor.

ARI Küçük olmalarına rağmen arılar her yıl 53 insan öldürüyor. Bu insanların çoğu, arılara alerjisi olduğu için ölüyor.

AFRİKA ASLANI Aslanlar normalde diğer hayvanlarla beslenmeyi tercih etse de, biz insanları da arada sırada avladıklarını biliyoruz. Her yıl 70 insan, aslanların saldırısı sonucu hayatını kaybediyor.

DENİZANASI Çoğu insan, denizanalarının çarptığında çok fazla can acıttığını bilir. Ancak her yıl yüzlerce insan denizanası sokması sonucu can veriyor. Medical Journal of Australia’ya göre her yıl denizanası yüzünden ölenlerin sayısı, köpekbalıkları yüzünden ölenlerin sayısından 30 kat fazla.

KAPLAN Kedigillerin içinden en çok insan öldüren tür kaplanlar. Her yıl vahşi kaplanların öldürdüğü insan sayısı 100’leri buluyor ve bunun içinde tutsak olan ve hayvanat bahçesinde bakıcılarını öldüren kaplanlar dâhil değil.

GEYİK Geyikler insanları öldürebilecek derecede sivri ve büyük boynuzlara sahip. Ancak geyik yüzünden ölen insanlar onların boynuzlarından dolayı ölmüyor. Otobanda yolun ortasında dikilen geyikler, her yıl onlarca kazaya sebep oluyor. Her yıl bu yüzden 120 kişi hayatını kaybediyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:10 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.