Ölüm zamanını belirleyen test geliştirildi

İnsanların ne zaman öleceğini saptayan bir test geliştirildi. Buluşun, emeklilik, sağlık sigortası ve organ nakli gibi alanlarda etkileri olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları kişinin biyolojik yaşını ve ne kadar hızlı yaşlandığını saptayan bir kan testi geliştirdi. Bu test sayesinde kişinin ne zaman öleceği tahmin edilebiliyor.

İngiliz King's College Üniversitesinde yapılan araştırma, genlerin incelenerek yaşlanma işaretlerinin saptanmasına dayanıyor. 70 yaşında bir grup erkeğin üzerinde yapılan deneyde uzmanlar gelecek birkaç yıl içinde kimlerin öleceğini doğru tahmin etmeyi başardı.

"Yaş" ve "sağlığın" iki farklı olgu olduğunu vurgulayan araştırmacılar, ölüm zamanını belirleyen buluşun hayatın birçok alanında etkili olacağı görüşünde.

Örneğin organ bağışında, bağışçıların doğum tarihlerinin değil, biyolojik yaşlarının önem taşıyacağı beliritliyor.

İlerleyen yıllarda sigorta ve emeklilik alanlarında doğum tarihi yerine biyolojik yaşlarının baz alınabileceği kaydediliyor.

Gen biyolojisi adlı bilim dergisinde yayımlanan çalışmada yaşlanma sürecinin nasıl geciktirilebileceğine dair ipuçlarıysa yer almıyor.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:10 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.