‘Olmak İstediğin Yerde Misin?’

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü, Bilim Ofisi ve Biyomühendislik öğrenci kulübünün düzenlediği “Olmak İstediğin Yerde Misin?” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuşmacısı  Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu oldu.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinlikte Yılancıoğlu, Adli Bilimlerin ne olduğu, tam olarak ne işe yaradığı, mezun olduktan sonra hangi pozisyonda çalışılacağı hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi.

 “Adli bilimlerin içerisinde neredeyse her şey var”

Öncelikle adli bilimlerin; kriminoloji olarak da geçen suç bilimini konu alan, suçu bilim olarak gören ve bu suçu bilimsel olarak irdeleyen bir bilim dalı olduğunu söyleyen Yılancıoğlu; “Özellikle Adli Bilimler tek başına bir alan değil. Adli bilim dediğimiz zaman elle tutabileceğiniz, anlatabileceğiniz bir alandan bahsedemezsiniz. Birçok alanı barındırır içerisinde; fiziki bilimler, fenni bilimler, fizik, kimya, biyoloji, jeoloji, coğrafya, siyaset, suç önlemeyle alakalı alanlar var. İçerisinde neredeyse her şey var” dedi.

“Türkiye’de ilk kez Üsküdar Üniversitesinde!”

Yılancıoğlu; “Hâkim, bilmediği konularda teknik bilgiye ihtiyaç duyduğunda bilirkişiden yardım alır. Bu bilirkişilerin hepsinin bir özelliği vardır. Bunun içinde adli tıp kurumuna başvurulur. Bunun bir tanesi bizim üniversitededir. ‘Adli Bilimler Enstitüsü’. Türkiye’de ilk kez var o da Üsküdar Üniversitesinde başka bir yerde yok. Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından kurulan bir bölümdür. İlk olarak bizim üniversitede var ve öğrenciler bu alanda iyi bir eğitim alıyorlar” dedi.

Sonrasında adli bilimcilerin ne işe yaradığından bahseden Yılancıoğlu; “Adli bilimler hâkimin karar verme sürecinde etkili oluyor. Bu noktada değer kazanıyorlar bir avukat gibi bir şekilde topluma hizmet ediyorlar. Bir adli bilimci bir olay yeri incelemesinden, bir genetik incelemeden, bir adli fizik, adli kimya incelemesinden, bir belge incelemeden, bir dijital delil incelemesinden hepsine vakıf olabilecek bir alt yapıya sahip oluyor” dedi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Ocak 2019Yayınlanma Tarihi:04 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.