Okullarda şiddete karşı proje

Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde yetiştirilecek 10 bin arabulucu öğrenci şiddeti önlemek için çalışacak.

Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde yetiştirilecek 10 bin arabulucu öğrenci şiddeti önlemek için çalışacak.

okulsiddetManisa'daki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler arasında yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için hazırlanan ve 5 yıl sürecek olan ’Arabulucu Öğrenci Yetiştirme’ projesi başladı. Projeyle kent merkezi, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde yetiştirilecek 10 bin arabulucu öğrenci şiddeti önlemek için çalışacak.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

Manisa’da Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Manisa Barosu, Manisa Savcılığı ve Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile okullarda şiddetin önlenmesi için çalışma başlatıldı. Okullarda, öğrenciler arasında yaşanan hatta ölümle sonuçlanan olayların önüne geçmek ve öğrencilerde uzlaşma kültürünü oluşturmak için hazırlanan ’Arabulucu Öğrenci Yetiştirme’ adlı projeye başlandı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz, 5 yıl boyunca sürecek projenin, kent merkezi, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerindeki okullarda yürütüleceğini söyledi. İlk eğitime, görev yapan rehber öğretmenler ve okul müdürleri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, projenin detayları hakkında rehber öğretmenleri ve okul müdürlerini bilgilendirdi.

10 BİN ARABULUCU ÖĞRENCİ

Projenin hazırlayıcısı Dokuz Eylül Üniversitesi Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abbas Türnüklü, projenin, şiddetin önlenmesi için başlatıldığını ancak daha sonra uzlaşma kültürünü yaygınlaştırmak üzere geliştirildiğini belirtti. Prof. Dr. Türnüklü, proje kapsamında yetiştirilecek öğrencilerin, kendi aralarındaki sorunları çözebilmelerini ve şiddete ihtiyaç duymamayı öğreneceklerini dile getirip, "Şiddet uygulayan insanlar konuşmayı, sorun çözmeyi bilmiyor. Biz 10 bin müzakereci, arabulucu yetiştireceğiz. Birbirlerine şiddet uygulayan kişilerin bir araya gelemediklerini gördük. Uzlaşmayı sağlayacak biri tarafından bu öğrencileri bir araya getirebiliriz. Şiddeti dönüştürmek için bugüne kadar emek harcamadık. Matematik, fizik öğrettik ama bunları öğretemedik. İnsanlara doğru davranışları yeteri kadar öğretemedik" dedi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Aralık 2013Yayınlanma Tarihi:17 Aralık 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.