Öksürüğe iyi gelen doğal içecekler

Soğuk havanın etkisini iyiden iyiye hissettiğimiz bugünlerde boğaz ağrısı ve beraberinde gelen öksürük en sık yaşanan şikayetler arasında. Siz de öksürüğe doğal yöntemlerle çözüm bulabilirsiniz.

Kış aylarında artış gösteren hastalıklarla birlikte ortaya çıkan belirtilerden biri de öksürük. İnatçı bir halde devam eden öksürüğü doğal içecekler yardımı ile de hafifletebilirsiniz.

Öksürük krizlerinden kurtulmak için siz de doğanın şifalı ellerinden yardım almayı unutmayın. Mikropları ve enfeksiyonları yatıştıran bitki çaylarını içerken şeker ilave etmemek çayların etkisini artırıyor. Ayrıca sıcak içecekleri taze ve temiz su kullanarak hazırlamanız içeceklerin lezzetini ve kalitesini artırıyor. İşte öksürüğe iyi gelen doğal içecekler:

ZENCEFİL ÇAYI

Soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklarla ortaya çıkan öksürükler için zencefil çayı birebir. Bir parça zencefili sıcak su içerisine atıp 10 dakika demlenmesini bekleyin ve çayınızı günde 2-3 bardak tüketmeye çalışın. Zencefil çayının içine tarçın da ilave ederek çayınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

ADAÇAYI

Boğazları yumuşatan ve boğaz ağrısını hafifleten adaçayını demleyip soğutarak içebileceğiniz gibi gargara yaparak da kullanabilirsiniz.

NANE ÇAYI

Öksürük tedavisinde sıkça tercih edilen nane çayını bir dilim limon ekleyerek ve bir çay kaşığı bal ile lezzetlendirip içebilirsiniz. Nane çayı soğuk algınlığı belirtilerini önemli ölçüde azaltıcı bir etkiye sahip.

IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur tahriş önleyici, ağrı azaltıcı ve iltihap giderici özellikleri ile kış aylarında en çok tercih edilen doğal içecekler arasında. Günde en az 2 bardak ıhlamur çayı içerek öksürük şikayetlerinizi de azaltabilirsiniz.

AYVA ÇAYI

Ayva çayı boğazları yumuşatıyor ve öksürüğü azaltıyor. Ayva tohumlarını sıcak su içerisinde 10 dakika beklettikten sonra soğutarak içebilirsiniz. Yemeklerden bir saat önce veya bir saat sonra bu çayı içmek öksürük şikayetleri üzerinde daha pozitif etki sağlıyor.

YEŞİL ÇAY

Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çayı biraz kakule ekleyerek tüketmek öksürük belirtilerini önemli ölçüde azaltıyor. Boğaz enfeksiyonlarında oldukça etkili olan bu ikiliyi günde 2-3 bardak kadar tüketerek öksürük belirtilerini azaltabilirsiniz.

EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya çayı soğuk algınlığı, enfeksiyon ve öksürük gibi şikayetlerin giderilmesine birebir. Ekinezya çayını demledikten sonra bir süre soğumasını bekleyerek içerisine az miktarda organik bal ekleyebilir ve boğazlarınızı yumuşatabilirsiniz.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Aralık 2018Yayınlanma Tarihi:11 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.