Öksürüğe de iyi geliyor

Kokusunu boş verip gözlerinizi yaşartmasını affedebileceğiniz soğanı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Salatalarımızdan, yemeklerimizden ayırmadığımız soğanın yemeklere verdiği lezzet kadar faydası da çok. İşte soğanın hiç duymadığınız 9 faydası...

Soğan suyunun öksürüğe iyi geldiğini biliyor muydunuz? Denediğiniz birçok ilaca rağmen öksürükten kurtulamıyorsanız soğan suyu tam da bu durumda imdadınıza yetişiyor. Solunum yollarını temizleyerek detoks özelliğine sahip olan soğan suyunu ılık olarak tüketmeniz öneriliyor.

Kulak çınlamalarınızdan şikayetçisiniz ve bir türlü bir çözüme ulaşamıyor musunuz? Belki de aradığınız şey sadece bir soğandır. Kulak ağrısı ve çınlaması hayat kalitesini olumsuz etkileyen bir durum. Soğan cücüğünü tıpa şeklinde kulaklarınıza yerleştirerek kulak ağrısına ve çınlamalarına son verebilirsiniz.

Kapanmayan yara izleriniz için de soğanın bir çözümü var! Yara izlerinizin üzerine soğan sürerek cildinizi yenilemesini sağlayabilirsiniz. Soğanın cildi güzelleştirici ve yenileyici özelliği kapanmayan yara izlerinizi azaltacaktır.

Ateş düşürücü etkiye sahip olan soğan, dilimlenerek ayak tabanına yerleştirildiğinde mucizevi bir etkiye sahip oluyor. Düşmeyen ateşe en doğal çözümü yine soğan sağlıyor.

Soğan mikrop öldürücü etkisi sayesinde nezleye de çok iyi geliyor. İlaçların yan etkilerinden çekinen ve daha doğal yöntemler arayanlar için soğan kurtarıcı bir rol üstleniyor.

Soğan güneş yanıklarına en az yoğurt kadar iyi geliyor. Güneş yanıklarının olduğu bölgelere, dilimlenmiş soğanları koyabilir ve kısa sürede yanıklardan kurtulabilirsiniz.

Ağız sağlığınızı korumak için soğan kullanabilirsiniz. Soğanın mikrop öldürücü etkisi sayesinde ağız ve diş yaralarını tedavi edebilirsiniz.

Sindirim problemi yaşıyorsanız soğan tüketmek sindirim sisteminizi düzenleyecek ve bağırsak sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Soğanın vücuttaki ağrıları iyileştirici bir etkisi bulunuyor. Soğanı kızartıp hint yağı ile karıştırarak vücudunuzda ağrıdan şikayetçi olduğunuz bölgeye bu karışımı uygulayabilir ve soğanın mucizevi etkisini keşfedebilirsiniz.

POSTA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ekim 2018Yayınlanma Tarihi:14 Nisan 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.