Öğretmenler velilerden bunları istiyor!

İşte öğretmenlerin velilerden 9 talebi.

İşte öğretmenlerin velilerden 9 talebi.

Çocuk yetiştirmek zaman alan bir süreç. Eğitimleri de sadece öğretmenlerin görevi değil. Aileler çocuklarının okul hayatında ve kişisel gelişimlerinde çok önemli bir role sahip. İşte eğitimde hem çocuğunuzun hem de öğretmeninin işini kolaylaştıracak 9 önemli ipucu. ONA KİTAP OKUYUN ailecocukipucuÇocuğunuza kitap okumak başlı başına çok önemli bir aktivite. Onların sözcük dağarcığını geliştirmek ve kelimeleri nasıl daha doğru telaffuz edileceğini öğretmek istiyorsanız mutlaka bunu yapmalısınız. Haftada en az 3 kere kitap okursanız, gelişimine siz de şaşıracaksınız.

ONUNLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

ÖĞRETMENİNİ TANIYIN

Belki çocuğunuzun öğretmeninin sadece ilk adını adını biliyor olabilirsiniz. Onlarla daha yakın olun. Telefon numaralarını, mail adreslerini alın. Bu sayede herhangi bir zorlukla karşılaşıldığında öğretmen sizinle daha rahat konuşabilir.

ÇOCUĞUNUZU OKUL DIŞINDA YENİ ARKADAŞLIKLAR İÇİN CESARETLENDİRİN

Takım halinde çalışmaya imkân tanımasıyla sınıf ortamında öğrenmek en iyi yol. Ancak okul sadece diğer insanlarla tanışmak için yeterli değil. Okul dışında çocuğunuza arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği aktiviteler yaratın.

ETKİNLİKLERİ KAÇIRMAYIN

Okul etkinliklerinden haberiniz olsun. Mümkün olduğunca siz de bu etkinliklerin bir parçası haline gelin. Hatta çocuğunuzu teşvik etmek için yarışmalara, spor müsabakalarına katılın.

EĞİTİMİ EVE TAŞIYIN

Çocuklar sadece okulda öğrenmezler. Onlarla birlikte kek pişirin, müzeye gidin, bir akvaryum alıp canlıları tanımasını sağlayın. Birlikte eğitsel filmler izleyin. Eğitimi eve getirmenin  başarı için çok önemli bir adım olduğunu unutmayın.

ADIM ADIM ÖĞRETİN

Çocuğunuza ders çalıştırırken, bir öğretmenmiş gibi davranın. Konsantrasyonunu çalışmaya vermesini sağlayın. Yanına oturun ve mutlaka göz kontağı kurun. Yavaş yavaş konuları anlatmaya başlayın.

EĞİTİM ÖMÜR BOYU

Çocuklarınıza öğrenmenin hayat boyu sürecek bir macera olduğunu hatırlatın. Okuldan eve döndüğünde öğrenme de bitmiyor. Kitap okumasını sağlayın. Eğitimle eğlenceyi bir araya getirebileceğiniz filmler ve televizyon programları çok işe yarayacaktır.

ÇOK SABIRLI OLMAYIN

Çocuğunuzun ödevi, çalışması varsa ve yapmakta isteksizse çok fazla sabır göstermeyin. Görevlerini zamanında yapmasını sağlayın. Bu zaman zaman zorlu bir süreç olabilir. Ancak sorumluluklarını hatırlaması için gerekli.

DÜZENLİ OLMAYI ÖĞRETİN

Oyun oynadıktan sonra çocuğunuzun etrafa saçtığı oyuncakları genellikle siz topluyorsanız, çocuğunuza arkasını toplamayı öğretin. Yatağını nasıl yapacağını, çöpünü nereye atması gerektiğini, tabaklarını nereye taşıyacağını gösterin. Evde öğrendikleri okulda da uygulayacak. HÜRRİYET EĞİTİM

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:16 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.