Kendimi hep yorgun hissediyorum

"Merhaba benim problemim kendimi sürekli yorgun hissetmem. Sabah kaldığımda bir önceki güne göre daha yorgun halsiz ve bitkin oluyorum."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Dört ay önce babamı kaybettim, 20 gün sonra kardeşimi askere gönderdik. Babamdan sonra hayat çekilmez oldu. Mutlu değilim, hiçbir şeyden keyif almıyorum. CEVAP Babanın kaybı herkeste önemli düzeyde stres yaratan bir durumdur. Babanın yokluğuna alışmak zaman alır. Bu duruma uyum sağlamak için, kişinin yasını, üzüntüsünü yaşaması gerekir. Kimi zaman depresyona benzeyen bir durgunluk, içe kapanma, isteksizlik, sosyal ilişkilerde azalma, onun yokluğunu hissetme gibi belirtilerin olduğu bir dönem yaşanabilir. Kaybedilen kişiyle duygusal bağ veya yakınlık fazlaysa, bu belirtilerin görülme olasılığı da artar. Babanın kaybının üstüne kardeşi askere göndermek de ek bir boşluk duygusu yaratabilir. Bu duyguları yaşamak anormal değildir. Önemli olan bunların hafif düzeyde yaşanıp kısa sürede atlatılmasıdır. Bu durumun geçici olduğu, yaşamın sürdüğü, hepimizin rollerinin ve görevlerinin olduğu akılda tutularak gerçek yaşamdan kopmamak yararlı olur.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN

SORU Merhaba benim problemim kendimi sürekli yorgun hissetmem. Sabah kaldığımda bir önceki güne göre daha yorgun halsiz ve bitkin oluyorum. İş yapma konusunda tamamen isteksizim, günde 12 saat çok yoğun olarak çalışıyorum, bundan kaynaklı olabilir mi? CEVAP Aşırı yorgunluk, ağır çalışma koşulları herkesi olumsuz olarak etkiler. Bu olumsuzluk genel olarak bitkinlik, bıkkınlık, halsizlik, tükenmişlik duygusu, isteksizlik olabilir; yine de kişiye göre değişebilir. Bunların sonucunda doğal olarak uyku dinlendirici olmayabilir, sabah sıkıntısı yaşanabilir. Bu belirtiler uzun süreli çalışmanın sonucu olarak yorumlanabilir. Yorgunluk ve bu belirtiler dinlenmeyle geçer. Eğer geçmiyorsa, o zaman depresyon veya tükenme sendromunun olup olmadığı araştırılmalıdır. Bunun için gerekirse, bir ruh hekiminin görüşüne başvurulabilir.

KENDİMİ HEP YORGUN HİSSEDİYORUM

KIZIM SÜREKLİ KULAĞINI TUTMAK İSTİYOR

DİĞER SORU-CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLATIN...5.BÖLÜM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:22 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.