Oğlum kreşe gitmek istemiyor

"Oğlum bu yıl kreşe gitmek istemiyor. Öğretmeni de zorlamayın seneye bol bol gelecek dedi. Oğlumun yanında o da öğretmenim izin verdi diyor."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Ablam ve arkadaşları çok agresif hemen sinirleniyorlar. Nasıl yaklaşsam bir türlü anlaşamıyorum onlarla. Yaptıkları hiçbir şeyden memnun değiller ve kendilerini beğenmiyorlar ne yapmam lazım. CEVAP Ablanızın ve arkadaşlarının gençlik döneminde olduklarını tahmin ediyorum. Eğer öyleyse, gençlik dönemindeki kendini arayış, kimlik geliştirme, kendini kabul ettirme, kendisiyle (bedeni) aşırı uğraşmayla ilgili olabilir. Birbirlerini olumsuz olarak etkileyebilirler. Anlaşamama yalnız sizinle değil, büyük olasılıkla herkesledir. Yapmanız gereken onları eleştirmeden oldukları gibi kabul etmek, inatlaşmamak, sakin olmak olabilir. SORU Oğlum bu yıl kreşe gitmek istemiyor. Öğretmeni de zorlamayın seneye bol bol gelecek dedi. Oğlumun yanında o da öğretmenim izin verdi diyor. Acaba seneye ilköğretime başlatırken zorluk çekersem ne yapayım. Davranış problemleri de başladı ve her şeyi bildiğini iddia ediyor. CEVAP Kreşe veya okula başlamak hem aile, hem de çocuk için zordur. Çocuk annesinden veya bakıcısından ayrılıp birçok çocuğun olduğu yabancı bir ortama girecektir. Doğal olarak evde gördüğü ilgiyi göremeyecektir. Öğretmenin tutumu da doğru değildir. Böyle durumlarda ailenin sakin, kararlı ve kesin bir tutumda olması; durumu anlatarak onu sevdiklerini ve bunun daima süreceğini belirtmeleri yararlı olur. Bu yaştaki çocuğun dünyasındaki bilgileriyle her şeyi bildiğini iddia etmeleri çok garip değildir, hatta merakı ve öğrenmesi özendirilmelidir. SORU 8 yaşında oğlum var. Sınıf içinde bir türlü kendisini göstermiyor. Sınıf mevcudu 10 olduğu halde sadece öğretmeni derse kaldırdığı zaman derse katılıyormuş yoksa ne varlığı belli nede yokluğu belli olduğunu söylüyor. Öğretmenleri aslında soru sorulduğu zaman cevabını doğru olarak veriyormuş ama bende istiyorum ki kendisi aktif olsun derse katılsın kendi isteği ile şaşkınlık içindeyim ne yapmam gerekiyor. CEVAP Hareketli, yaramaz çocuklar genellikle okula başlayınca biraz durulur. Oğlunuz okul öncesinde de benzer davranışları gösteriyor idiyse, okuldaki durumu normal karşılanabilir. Çocuğunuzun bu kadar çekingen, hatta içe kapanık olmasının araştırılması gerekir. Bu durumu otoriteyle (evde anne-babayla) ilişkisine, ailenin çocuk yetiştirme özelliklerine, çocuğun baskı altında büyütülmesine, soru sormasına veya konuşmasına izin verilmemesine, ödül-cezadan yalnız cezanın uygulanmasına ve benzer durumlara bağlı olabilir. Bu olasılıkları araştırarak doğru nedeni bulup çözümlemek için bir çocuk ve ergen psikiyatristine başvurmanız uygun olur.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN..

OĞLUM KREŞE GİTMEK İSTEMİYOR

ERKEK ARKADAŞIMA GÜVENEMİYORUM

ANTİDEPRESAN KULLANDIĞIM İÇİN EŞİM AYRILMAK İSTİYOR

REGL DÖNEMLERİM KABUSUM OLDU

ÇOK SEVEREK EVLENDİM AMA EŞİM İLGİSİZ

EVLİLİKTEN KORKUYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA AİLESİ RAHAT BIRAKMIYOR

MUTLU GİBİ GÖRÜLMEKTEN SIKILDIM

HAYATIMDA HİÇ SOĞAN YEMEDİM

EŞİM HER ŞEYDEN BENİ SORUMLU TUTUYOR

HER ŞEYİMİ KAYBEDECEK KORKUSU YAŞIYORUM

EŞİM SÜREKLİ KÜFÜR EDİYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

 

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:03 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.