Öfkeyi ifade etmek rahatlatıyor

Öfke gibi ruhsal durumları ifade etmenin kalp ritmini değiştirdiği belirlendi.

ofkeABD'deki Carnegie Mellon Üniversitesi'nden Karim Kassam ve California Üniversitesi'nden Wendy Mendes'in yaptığı araştırmada, katılımcılardan, olumsuz geri bildirim veren kişilerin eşliğinde zor matematik problemlerini çözmeleri istendi. Öfke duyulmasına yol açan geri bildirimlerden sonra bazı katılımcılardan hislerini ifade etmeleri için "Şu an ne kadar öfkelisiniz" gibi soruların bulunduğu bir anketi yanıtlamaları istendi. Bazı katılımcılar ise hislerini ifade etmeyen sorulara yanıt verdi.

ÖFKENİZİ KONTROL EDİN

Ankette, öfkesini "ifade eden" bu kişilerin kalp atışının yavaşladığı ve damarlara pompalanan kan hacminin azaldığı görüldü. Bilim adamları, duygusal halin basitçe ifade edilmesinin bedenin bu duruma verdiği tepkiye çok önemli etkisi olduğunu vurguladı. Araştırma, "PLOS ONE" dergisinde yayımlandı. REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Haziran 2013Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.