OKB'nin ünlü ismi Prof. Dr. Zohar NPİSTANBUL'da

Obsesif Kompulsif Bozukluk konusunda çalışmalarını dünyanın yakından takip ettiği isim Prof. Dr. Joseph Zohar, NPİSTANBUL Hastanesi’ndeydi.

Obsesif Kompulsif Bozukluk konusunda çalışmalarını dünyanın yakından takip ettiği isim Prof. Dr. Joseph Zohar, NPİSTANBUL Hastanesi’ndeydi.

DSM-V OKB grubu üyesi olan, İsrail’de önemli bilimsel çalışmalar sürdüren Zohar, düzenlenen seminer ve workshop’a katıldı. Prof. Dr. Zohar, OKB ve şizofreni konularına ilişkin önemli bilgiler verdi. Nöroloji, psikiyatri ve psikoloji disiplenlerini bir araya getiren, Nöropsikiyatri alanında önemli çalışmalara imza atan NPİSTANBUL Hastanesi, dünyanın otorite isimlerini misafir etmeyi sürdürüyor.

OKB HAKKINDA BİLGİ ALIN

OKB alanında önemli çalışmalar yürüten Prof. Dr. Joseph Zohar, NPİSTANBUL Hastanesi’nin misafiriydi. DSM-V OKB grubu üyesi olan, İsrail’de bilimsel çalışmalarını sürdüren Zohar, NPİSTANBUL Hastanesi konferans salonunda düzenlenen workshop’a katıldı. NPİSTANBUL Hastanesi ile Üsküdar Üniversitesi akademisyen ve uzmanlarının yanı sıra dışarıdan da programa ilgi yoğundu. Seminer ve workshop şeklinde iki aşamada gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Zohar; "How can endophenotypical insights shed light on the linkage between OCDand behavioural addiction?" ve Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu ile birlikte "Schizophrenia and OCD – Where do we drawthe line and what are the therapeutic consequences?" konularında bilgi verdi. Avrupa ilaç nöropsikofarmakoloji derneği başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Zohar sunumunda DSM de OKB deki çatışmaların perde arkasına ilişkin de önemli bilgiler aktardı. OKB ve şizofreni arasındaki ilişkiye de konuşmasında yer veren Zohar, katılımcıların sorularını da cevapladı. Sunumun ardından Prof. Dr. Joseph Zohar hastaneyi gezdi. Hastanenin çalışmalarını yerinde inceleme imkanı da bulan Zohar, TMU, EKT, MR, QEEG, FARMAKOGENETİK gibi birimleri dolaştı. Zohar’a çalışmalar hakkında bilgiyi İnsan Kaynakları ve Kalite Yöneticisi Serdar Karagöz ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Nuhoğlu verdi. Ziyaretten memnun kaldığını ifade eden ve zaman zaman gördüklerini fotoğraflayan Dr. Zohar; Gerçekten çok etkilendim. Özel tasarlanan dünyanın tek PSİKOACİL ambulansı uygulaması da takdire değer. Tebrik ediyorum sizi.” Dedi. Katılımcılara sertifikanın verildiği programda Prof. Dr. Joseph daha sonra Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile görüştü.     Haber-Fotoğraf: Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Nisan 2012Yayınlanma Tarihi:18 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.