Obezite ömürden 6 yıl çalabiliyor

Obezitenin yaşam süresini 6 yıla kadar kısaltabileceği belirlendi.

Obezitenin yaşam süresini 6 yıla kadar kısaltabileceği belirlendi. obeziteKanada'da yapılan araştırma, kalp-damar hastalıkları ve diyabete yakalanma riskinin artmasıyla şişmanların 3, obezlerin 6, öldürücü düzeyde obezlerin ise yaşam süresinin 8 yıla kadar kısalabileceğini gösterdi.

McGill Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma ayrıca şişmanlığın 20-29 yaşındakileri daha fazla etkilediğini ortaya koydu. Sağlıklı geçen yılların ise obez ve öldürücü düzeyde obezlerde 2-4 kat daha az olduğu vurgulandı.

BEDEN KİTLE ENDEKSİ 30'UN ÜZERİNDE OLANLAR TEHLİKEDE

Araştırmanın sonuçları "The Lancet Diabetes & Endocrinology" dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 1980'den bu yana dünyadaki obezlerin sayısı 2 kat arttı. Dünyada 20 yaş ve üzerinde 1,4 milyar fazla kilolu bulunuyor. Vücut kitle indeksi (kg cinsinden ağırlığın metre cinsinden boyun karesine bölünmesi) 25'in altındakiler sağlıklı, 25-29,9 olanlar kilolu, 30-39,9 olanlar obez, 40'ın üzerindekiler morbid obez (öldürücü düzeyde obez). AFP    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:09 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.