O ülkede ötanazi kararı

Almanya Federal Meclisi'nden ötanazi kararı.

Bir yıldır tartışılan ve 602 milletvekilinden 360'ının "evet" oyuyla kabul edilen yasaya göre, çok ağır durumlarda ötanazi sıkı şartlar altında uygulanabilecek.

Almanya Federal Meclis'inde (Bundestag) yaklaşık bir yıldır tartışılan ağır hastalara ölüm hakkı tanınmasına ilişkin tasarı, yasalaştı.

Kabul edilen yasayla, her türlü ticari ötanazi desteği yasaklandı. Kabul edilen yasayla bir önceki yasadaki boşlukların doldurulması hedeflendi. İstisnai durumlar ise cezaya tabi olmayacak. Çok ağır durumlarda ötanazi sıkı şartlar altında uygulanabilecek. Bunun ihlal durumunda 3 yıla kadar hapis ya da para cezası öngörülüyor.

Bundestag'taki oylamanın ilginç tarafı, tasarının, farklı partilerden milletvekillerinin birlikte hazırlaması oldu. Partiler grup kararı almadı. Tasarı, 602 milletvekilinden 360'ının "evet" oyuyla kabul edildi. 233 ret oyu verilen oylamada, 9 milletvekili de çekimser kaldı.
Ötanazi olarak adlandırılan söz konusu ölüm hakkı yöntemine Almanya'da profesyonel anlamda destek veren kar amaçlı kuruluşların sayısı yılbaşından bu yana ikiye katlanmıştı.

Oylamada diğer ilginç bir konu ise oturum anında divanda iki Türk kökenli milletvekilinin aynı anda görev yapması oldu. Oturumu Meclis Başkanvekili Edelgard Buhlmann yönetirken yanında Yeşiller Partisinden Özcan Mutlu ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) Cemile Yusuf görev yaptı.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:08 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.