O program yeniden başlıyor

Tasavvufi İrfan Işığında Kuran ve Resulullah Programı tekrar başlıyor.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü 10 Mart-14 Nisan 2016 tarihleri arasında “Tasavvufi İrfan Işığında Kuran ve Resuluallah Programı” ‘nı Altunizade Merkez Yerleşke’ de düzenleyecek. Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü müdür yardımcısı Doç. Dr. Osman Nuri Küçük koordinatörlüğünde düzenlenecek program iki kurdan oluşacak.

Programın birinci kuru 10 Mart-16 Nisan 2016 tarihlerinde her Perşembe 12.00 – 14.00 saatleri arasında yapılacak.

İkinci kur 21 Nisan – 2 Haziran 2016 tarihleri arasında yine her Perşembe 12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Sufi düşünürlerin vahyin mahiyetine, Kur’an’a ve Mushafa dair yaklaşımları          , ayet nedir, Kur’an’ı yorumlamadaki yöntem ve ilkeleri, Kur’an’ın ana kavramları ve bu kavramlara ilişkin sûfi müfessirlerin eserlerinden örnek ayet yorumları, Sufilerin Resulullah’ı ve sünneti anlamada takip ettikleri metot, Velayet-Nübüvvet ilişkisi gibi başlıca konular işlenecek.

Program birbirini izleyen iki kur şeklinde düzenlenecek ve birinci kurda konunun genel bağlamı ve doktrin boyutu üzerinde durulacak, ikinci kurda alınan teorik bilgiler uygulanarak etüt edilecek ve iki klasik eser takip edilecek.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.