O makale hayatını kurtardı

Arkadaşının gösterdiği makale hayatını kurtardı.

Memede kitle olması, şekil değişikliği en bilinen meme kanseri belirtisidir. Ancak 2 çocuk annesi Claire Warner çok az bilinen bir belirtiyi arkadaşları sayesinde yakalamayı başardı. Warner'ın hayatı bu sayede kurtuldu.

İngiltere'de yaşayan 2 çocuk annesi Claire Warner'a arkadaşı meme kanserinin az bilinen belirtilerini anlatan bir makale gösterdi. Memesinin altında hafif bir yumru olan genç kadın herhangi bir rahatsızlık da hissetmiyordu.

Makaleden sonra şüphelenerek doktora giden Warner'ın erken evre meme kanseri olduğu anlaşıldı. Bunun üstüne tedaviye başlayan 43 yaşındaki Warner, mastektomi ameliyatı olduktan sonra kanserden tamamen kurtuldu.

Warner, yaşadıklarının ardından cesur bir davranışta bulunarak memesindeki yumrunun fotoğrafını Facebook'ta paylaşarak diğer kadınları uyardı. Fotoğraf kısa sürede 16 bin kişi tarafından paylaşıldı.

MEME KANSERİNİN 8 BELİRTİSİ

Uzmanlara göre meme kanserinin 8 belirtisi var ve bunlara dikkat ederek erken yakalamak mümkün olabilir.

- Şeklinde ya da boyunda değişiklik
- Meme ucunda kızarıklık ya da kaşıntı
- Koltukaltında şişlik
- Meme dokusunun diğer taraflarından farklı olan bir yumru
- Cilt yapısında değişiklik. Buruşukluk ya da çukurluk.
- Meme ucunun içe göçmesi, şekil, yer vs. değiştirmesi
- Meme ya da kol altında geçmeyen ağrı

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:12 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.