Çocuklarla pozitif psikoloji

Pozitif Psikoloji anlayışının Türkiye’deki öncüsü NPİSTANBUL Hastanesi’nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Nazende Ceren Öksüz, çocuklarla pozitif psikoloji alanında yaptığı “pilot” niteliğindeki çalışma ile fark yarattı.

Pozitif psikolojinin, her insanın kendi potansiyelini ortaya koyarak hem kendisi hem sosyal çevresi için verimli bir birey olmasını hedeflediğini belirten Öksüz, bu çalışma sonucunda çocukların önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti. Uzman Klinik Psikolog Nazende Ceren Öksüz, “Bu çalışma ile çocukların duygularını ifade etme ve başkalarının duygularını anlama becerisinin geliştiğini gördük.

Buna ek olarak kaygı, öfke gibi yönetmesi nispeten zor duygularını da yönetebilir hale geldiler. Aile ve arkadaşlarıyla daha açık ve yakın ilişkiler kurmaya başladılar. Bu sonuçlar, çocukların duygusal zekâsının arttığını gösteriyor. Bir diğer bulgu da çocukların yaşam doyumlarının arttığı yönündeydi” diye konuştu.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Ağustos 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.