NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’ne önemli ödül

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’ne “Geri Dönüşüm Doğaya Vefa” Ödülü verildi.

Ümraniye Belediyesi “Geriye Dönüşüm Doğaya Vefa” projesi kapsamında 2018 yılında ambalaj atıklarını geri dönüşüm sistemine teslim ederek çevreye ve bununla birlikte 408 ağacın kurtulmasına katkı sağladığı için NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’ne teşekkür plaketi sundu. 

Ümraniye Belediyesi, 25 Şubat 2019 Pazartesi günü başkanlık binasında düzenlediği tören ile ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüşümünde katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi sundu. Ümraniye’de faaliyet gösteren kuruşlardan çok sayıda temsilcinin katıldığı törende, sosyal sorumluluk bilinci yüksek, geri dönüşüm sistemine en çok destek veren firmalara teşekkür plaketi sunuldu.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Ümraniye Belediyesi’nin 2018 yılı “Geriye Dönüşüm Doğaya Vefa” projesi kapsamında ambalaj atıklarını kaynaklarında ayrı toplama çalışmasına verdiği destek ile 408 ağacın kurtulmasına katkı sağladığı için teşekkür plaketi aldı. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan’a plaketi AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı İmdat Köseoğlu takdim etti. 

Fırat Tarhan: “İnsan sağlığı kadar çevre sağlığını da önemsiyoruz”

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan, yaptığı açıklamada ikinci kez bu ödülü almaktan dolayı mutluluk ve guru duyduklarını belirterek; “Biz insan sağlığı için çalışırken yaşadığımız topluma ve çevreye olan görevlerimiz konusunda da hassasiyet göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların iki yıl üst üste takdir edilmesi bizi çok mutlu etti. Yaşadığımız çevreye saygı duymak, korumak hepimizin, her kişinin ve kurumun görevidir. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi olarak bu anlamda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların takdir edilmesi bizi daha da yüreklendiriyor. Bu anlamda yaptığı çalışmalar nedeniyle Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can törende yaptığı konuşmada; “Geri Dönüşüm Doğaya Vefa” ödüllerinin ikincisini düzenliyoruz. Biz bugüne kadar yaptığımız çalışmaların hepsinde sürdürülebilir olmasına dikkat gösterdik. Kullanıp attığımız atıkların tekrar ekonomiye nasıl kazandırabiliriz ve havayı, suyu, toprağı kirletecek şekilde atık olmasını nasıl önleyebiliriz, dünyanın dengesinin bozulmasına nasıl engel olabiliriz sorusuna cevap ararken maalesef kirlenme devam ediyor. Ama biz bunun tedbiri almazsak dünyada tedbirler alınmazsa, dünya bizi terk edecek. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapmamız lazım. 

Cumhurbaşkanımızın eşi kıymetli hanımefendinin de öncülük ettiği  “Sıfır Atık” projesini çok önemsiyoruz ve biz de yıllardan beri katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün teşekkür plaketi ve belgesi vereceğimiz firmalardan topladığımız ambalaj ve kağıt atıkların yanı sıra pil ve yanmış yağların toplanması gibi çevreye yönelik katkı sağlama ve atıkların ekonomiye geri kazanımı için önemli çalışmalarımız var. Okullarda da eğitim programları ile bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Türkiye’de ilkleri başaran bir belediye olarak özellikle ambalaj atıklarından oluşan geri dönüşüm ürünlerini kendisi toplayan ilk belediyeyiz. 2018 yılında 10 bin 449 ton atık toplanarak bu rakamın karşılığında 177 Bin ağacı kurtarmış olduk. Bu konuda bize destek olan evlerdeki hanımefendiler, işyeri sahipleri ve plaket takdim ettiğimiz kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Şubat 2019Yayınlanma Tarihi:27 Şubat 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.