NPİSTANBUL AMATEM ruhsatı aldı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, tedavi, hizmet ve güvenlikteki kalitesiyle AMATEM ruhsatı alan ilk özel hastane oldu.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, tedavi, hizmet ve güvenlikteki kalitesiyle AMATEM ruhsatı alan ilk özel hastane oldu.

npistanbul_amatemTürkiye’nin nöropsikiyatri alanında ilk yataklı özel hastanesi olan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’ndan AMATEM ruhsatı aldı. Hastane madde bağımlısı hastalara sadece devlet hastanelerinde çalışan doktorların yazabildiği özel ilaçları da yazma yetki ve ruhsatını da almış oldu. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Serdar Nurmedov, Sağlık Bakanlığı tarafından özel kuruluşlara da AMATEM izni verilmeye başlandığını belirterek “Biz özel hastane olarak Türkiye’de AMATEM ruhsatını alan ilk JCI akreditasyonlu özel psikiyatri hastanesi olduk. Bu açıdan önemli bir gelişme. Öte yandan devletin AMATEM’leri yeterli değil. Hem fiziki olarak hem de personel olarak... O yüzden özel hastanelere bu izinlerin verilmesi bu açıdan önemli. AMATEM olarak tanımlanmış olmanın getirdiği avantajlar var. Örneğin AMATEM bünyesinde yazılan bazı özel ilaçlar vardı. Bugüne dek psikiyatri uzmanı bu ilaçları yazamıyordu. Özellikle eroin bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilaçlar. Biz de bu ilaçları artık yazabileceğiz. Ruhsat, bu açıdan önemli’ dedi. AMATEM’LERDE GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ! Dr. Serdar Nurmedov, Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nin bu alandaki farklılıklarını da şöyle açıkladı: “Burası öncelikle JCI akreditasyonu olan psikiyatri hastanesi bünyesinde açılan ilk özel AMATEM... Dolayısıyla kalitesini de kriterlerini de bu yönde takip etmek gerekiyor. İkincisi güvenlik açısından farklı diyebiliriz, bizde kademeli güvenlik unsuru var. Biliyorsunuz bu tip hastaların tedavi olduğu hastanelerde bir takım istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Hastaneye madde getirilmesi gibi olaylar... Bugüne kadar hastanemizde böyle bir sıkıntı olmadı. Hastamız hastaneye geldiğinde ayrıntılı üst araması yapılıyor. Her odada 24 saat kamera sistemi mevcut. Ayrıca malzeme olarak da kırılmaz cam kullanıyoruz.  Hasta güvenliği için herşey düşünülmüş.

GÜVENLİK VE KONFOR BİRARADA

Hastalar kendilerini evinde gibi hissediyor ve tatildeymiş gibi tedavi görüyor. Spor yapıyorlar. Özel hastane olduğumuz için güvenlik ve konforu dengede tutmak lazım. Biz bu konuda da başarılıyız. Bir diğer farklılık da aileler ve hastalar açısından. Hasta tedavi konusunda  istemsiz dahi olsa, hastalıkla ilgili farkındalığı yoksa biz hastanın motivasyonundan ziyade doktorunun uygun gördüğü, ailenin de bu konudaki görüşlerini ön planda tutarak yatışlarını yapıyoruz. Türkiye’nin ilk psikoacil ambulansı ekibine sahibiz, hastayı Türkiye’nin neresinde olursa olsun evinden alarak hastaneye getirebiliyoruz.

GELİŞMİŞ TOKSİKOLOJİ LABORATUVARI

Öte yandan gelişmiş bir toksikoloji laboratuvarımız var. Türkiye’de başka hiçbir merkezde olmayan özel cihazlarımız var. Toksikoloji taramalarımızı sonradan teyide gerek olmayan bu makinamızla yapıyoruz.

KİŞİYE ÖZEL İLAÇ TEDAVİSİ UYGULUYORUZ!

Hastalarımızın psikiyatri alanında kullandığı hemen hemen bütün moleküllerin de kan düzeyine bakabiliyoruz. Fenotip ve genotip çalışmalarını yapıyoruz. Dolayısıyla bağımlılıkta da kişiye özel ilaç tedavisini sağlayabiliyoruz.

DOKTORLAR DA KİŞİYE ÖZEL!

Tedavi sürecinde psikoterapi sürecinde de biraz farklı bir yaklaşım sergiliyoruz. Yatan hastaların motivasyonunu artıran bir puan sitemimiz var, farklı bir yaklaşımımız var. Diğer hastanelerde olmayan bir başka özelliğimiz de hastaya özel tedavi ile birlikte her hastanın özel bir doktoru oluyor, serviste ayrı poliklinikte ayrı doktoru oluyor. Serviste ayrı bir psikoloğu oluyor. En az iki günde bir yapılandırılan psikoterapi seansları oluyor. Bağımlı grup tedavileri oluyor. Ailelere de ücretsiz eğitim veriyoruz.” NPİstanbul, 7 bin metrekarelik kapalı alanı, 50 yatak kapasitesiyle kendi alanında ilk özel hastane ünvanını taşıyor. Yoğun bakım, beyin görüntüleme, nörobilim merkezi, manyetik uyarım tedavisi, anestezili EKT, uyku ve toksikoloji laboratuvarının olduğu tam teşekkülü hastanede, acil psikiyatrik hizmet de sunuluyor. Beyin check up’ı ile ilgili bir çok yeniliği Türkiye’ye getiren hastanede, yataklı çocuk psikiyatri hizmeti de veriliyor. Hastalara konforlu özel odalarda 5 yıldızlı tedavi hizmeti sunan hastane, İstanbul Ümraniye’de bulunuyor.

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:29 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.