Nişanlısını kaybeden gelinden yürek burkan yas

Evlenmelerine sayılı gün kalmıştı. Ancak damat beklenmedik şekilde yaşama veda etti. Gelin ise büyük kaybın ardından gelinliğini giydi, nehre atladı ve nişanlısının anısına bu fotoğrafları çektirerek yasını tuttu.

Evlenmelerine sayılı gün kalmıştı. Ancak damat beklenmedik şekilde yaşama veda etti. Gelin ise büyük kaybın ardından gelinliğini giydi, nehre atladı ve nişanlısının anısına bu fotoğrafları çektirerek yasını tuttu. nisanliyas nisanliyas1AŞKIN İYİLEŞTİRME GÜCÜ Janine ile Johnny bir süredir nişanlıydı. Evlenmelerine 52 gün kalmıştı… Ancak beklenmedik bir şekilde Johnny yaşama veda etti.

Janine, nişanlısının yasını farklı bir yöntemle tutmaya karar verdi. Balayı yapmayı planladıkları Meksika’daki Riviera Maya’ya gitti. Ve orada sanki Johnny’yle birliktelermiş gibi bir fotoğraf çekimi yaptı… Gelinliğini de ilk kez bu çekim için giydi.

BANA YANIBAŞIMDA GÜLÜMSEDİĞİNİ HİSSETTİM

Del Sol Photography dergisinden Matt Adcock, bu duygusal günde gelinin yanındaydı. Janine çekimlerden sonra şunları söyledi: ‘O günden sonra bir şeyleri başardığımı, her şeyden çok daha fazla canlı olduğumu hissettim. Mayısın 1’inde onu kaybettim ve o günden sonra hiç böyle bir şey hissetmemiştim. Johnny’nin yanıbaşımda bana gülümsediğini görebildim. 'O bana hayata başka bir açıyla bakabileceğimi öğretmişti. Ama burada neden bulunduğumu da asla unutmamamı sağladı. Hareket etmeli ve dünyayı keşfetmeliydim. İnsanlarla tanışmalı ve öğrendiklerimi paylaşmalıydım. Bu çekimlerden sonra yaşamanın yeniden mümkün olabileceğini hissettim.’

GELİNLİĞİMİN KAYBIMIN SİMGESİ OLMASINI İSTEMEDİM

'Hayatım boyunca yapmayı düşünmediğim bir şey yaptım. Gelinliğimi giydim ve nehre atladım. Bunu yaptım çünkü özgür hissetmek istedim. Bu gelinlik onun içindi... Mutluluğun simgesiydi ama benim için hep kaybımın simgesi gibi olacaktı. Böyle olsun istemedim. O da böyle bir şey yapmamı isterdi. İçi dışı birdi ve benim için en iyisini isterdi. Ona bir mektup yazdım, bunu bir balona tutturdum ve Tanrı'ya gönderdim.' Janine, çekimleri suyun altında yapmak istedi. Suyun, her tür acıyı alıp götürebileceğine inanıyordu. 'Suyun altına girdiğimde kederim yokmuş gibi hissettim. Orada gözlerimi açmak, yeni bir dünyaya gözlerimi açmak gibiydi' diyor.

DUYGUSAL VE ARINDIRICI BİR DENEYİMDİ

Çekimi gerçekleştiren fotoğrafçı Matt Adcock ise ilginç bir deneyimi paylaşmış oldu: ‘10 yıllık düğün fotoğrafçılığı kariyerimde böyle bir çekim hiç yapmamıştım. Çok heyecanlandım. Hem gelin için hem de benim için duygu dolu ve arındırıcı bir deneyim oldu.' HÜRRİYET  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:27 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.