Ninni gibi besinler

Stres, aşırı yorgunluk ve yanlış beslenme uykusuzluğun başlıca nedenlerini oluşturuyor. Uzmanlar, deliksiz bir uyku için besinler öneriyor...

Kalitesiz bir uyku düzeni günlük yaşam performansını olumsuz etkiliyor, hastalıkları ise bir bir çağırıyor. Uzmanlar doğru beslenme programının bu sıkıntıya şifa olduğunu belirterek, tüketilmesi gereken gıdaları sıralıyor:

ZENCEFİL

İyi bir idrar söktürücü olan zencefil, yatıştırıcı etkisiyle uykusuzluğa iyi gelir.

KUŞKONMAZ

Lif zengini kuşkonmaz, C, A, E vitamini açısından zengindir. K vitamini de içeren kuşkonmaz, gevşemek için tüketilecek yiyecekler arasında yer alır.

SALATALIK

Yorgun bir cildin etkilerini en aza indiren salatalık, aynı etkiyi vücutta da gösteriyor. İyi bir gece uykusu veren salatalık aynı zamanda vücudu rahatlatır.

KEREVİZ

Esansiyel yağ ve minerallerle kereviz suyu uyku bozukluğu ile savaşta çok etkilidir. Magnezyum da içeren kereviz vücudu gevşetir, uyku getirir.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:08 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.