Deprem Travma Psikolojisi

Neurobiofeedback'in travma çözücü etkisi

Amerika’da yapılan bir çalışma psikoterapi yöntemi olan Nuerobiofeedback’in Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) yaşayan kişilerin travmalarını çözme noktasında fayda sağladığını ortaya koydu.

Neurobiofeedback'in travma çözücü etkisi

Amerika’da yapılan bir çalışma psikoterapi yöntemi olan Neurobiofeedback (Nöroterapi)’in Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) yaşayan kişilerin travmalarını çözme noktasında fayda sağladığını ortaya koydu.

Amerika’da Chief Scientist, EEG İnstitute’nin “Gazilerin Eve Dönüşü” projesiyle askerlerin savaştıkları bölgede maruz kaldıkları travmaları “Neurobiofeedback (Nöroterapi)” uygulamasıyla nasıl atlattıklarını gözler önüne seren bir çalışma yaptı.

NEUROBİOFEEDBACK’LE İLGİLİ BİLGİ ALIN

Kar amacı güdülmeyen çalışmada gazilerin eve dönüşü sonrasında Neurobiofeedback (Nöroterapi) uygulamalarıyla gazilerin travmalarından nasıl kurtulabileceği ve normal hayata dönebileceği anlatılıyor.

BEYİN UYARIM TEKNİKLERİ

Uygulamaya önce şüpheci yaklaşan gaziler videoda anlattıkları üzere birkaç seans sonrası hayatlarına dair birçok şeyin değiştiğini söylüyor. Savaş sonrası bir zombi olduğunu belirten bir gazi uygulama sonrası hayatı yeniden fark ettiğini belirtiyor. 1970-71 yıllarında Vietnam’da savaşan bir asker ise yaşadığı travma sonrası 40 yıl boyunca alkol tükettiğini ancak birkaç seanslık Neurofeedback uygulamasın ardından alkolü bıraktığını ifade ediyor. Çalışma, kişiye beynini yeniden programlamayı öğreten, travma çözücü etkisi olan Neurobiofeedback (Nöroterapi) uygulamasının TSSB’de psikoterapi yöntemi olduğunu gösterdi.

THE DAILY

Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Depresyon nedir? Nasıl atlatılır, neler yapmalı. Tedavide hangi ilaçlar kullanılmalı. İşte cevaplar.
  • Üsküdar Üniversitesi Rektörü, psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ECNS Derneği’ne (EEG & Clinical Neuroscience Society) ve tıp camiasına katkıl
  • Neurobiofeedback Nedir, Psikiyatride Kullanımı Nasıldır?
  • Bu yıl 9’uncusu ABD’de gerçekleştirilecek olan ECNS kongresine NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi bilimsel destek sağlıyor.
  • Toplum içinde saplantı ve takıntı hastalığı yüz kişiden iki veya üçünde görülüyor. Peki tedavisi var mı?
  • Randevu Al