Müzikle ilişki anne karnında başlıyor

Müziğin çocuğun hayatına etkisini Uzm psk. Ahmet Yılmaz anlatıyor.

MÜZİKLE İLİŞKİ ANNE KARNINDA BAŞLIYOR

Müzikle ilişki anne karnında başlıyor. Annenin kalp ritmi anne karnında önemli bir uyaran. Müzik çocuk için doğmadan önceki bir tempodur. Müzik sabır gerektirir. Müzikle birlikte çocukların hayatında değişim gözlenir.

MÜZİK SAKİNLEŞTİRİR

Müzik çocukları nasıl etkiliyorDeşarj olma, sakinleşme, problem çözmede, stresle baş etmede, konsantrasyonda ciddi başarı görülüyor. Çocuklarda dikkat dağınıklığı çok görünüyor. Müziğin bu noktada çok faydası oluyor. Çocuk ilk doğduğunda müzik sesini duyar, 1 yaşında katılımcı olur, 2 yaşında dans eder ,3-4 yaşında durur ve dinler.

HİPERAKTİF ÇOCUKLARA MÜZİK ÖDEVİ

Hiperaktivite sorunu yaşayan çocuklara müzik dinleyip içindeki müzik aletini dinleme ödevi veririz. Mesela parçanın içindeki davulu dinlemesi gibi. 6 yaşından sonra piyano çalan çocuklarla hiç piyano çalmayan kişiler karşılaştırılmış. Sonuçta piyano çalan çocukların daha zeki olduğu görülmüş.

BEYNİ UYARIYOR

Müzik grubunun içinde çocuklarda rekabet sürecini kapatıp grupla nasıl çalışılacağını öğrenirler. Müzik de kişinin beynindeki haz bölgesini uyarıyor. Sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşayan hastalarımıza da müzik dinlemelerini öneriyoruz.

HAFIZASINA KAYDEDİYOR

Çocuk 2-3 yaşında taklit etmeye başlıyor. Bu dönemde aldığı şeyi hafızasına kaydediyor. Zamanı gelince kullanmak üzere depoluyor. Tekerleme tarzı parçalar çocuklarda dil gelişimini de hızlandırıyor. Müzik ritimle birlikte öğrenmeyi daha da hızlı olur.

İnçe motor işleri gibi, yazmak, boncuktan ip geçirmek, makasla kesmek gibi... bu faaliyetler çocuğun gelişiminde çok önemli bir süreçtir. Müzik aleti ile ulaşmak çocuğun motor gelişimi açısından da çok önemli.

MÜZİK ÇOK ÖNEMLİ

Sosyalleşme açısından da müzik çok önemli. Müzik aleti ile uğraşmak farklı ve daha iyi bir sosyal çevrenin içinde olacaktır. Müzik aleti çaldıkça kişi kendini daha iyi hisseder. Hava koşulları da depresyonu çok etkiler. Her yaşta müzikle uğraşmak kişiye iyi gelir.


 iPad'imden gönderildi


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Şubat 2018Yayınlanma Tarihi:27 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.