Muz kabuğu moral düzeltiyor

Muz kabuğu hem kilo verdiriyor hem moralinizi düzeltiyor.

Genel olarak soyulup çöpe atılmak üzere bir kenara bırakılan muz kabuğunun çok faydalı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, içerdiği vitamin ve minerallerle muz kabuğunun kilo vermeye ve moral yükseltmeye yardımcı olduğu yönünde mutabık...

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Beslenme Uzmanı Ella Allred, kabuk başta tuhaf bir yiyecek tercihi gibi görülebilir. Fakat araştırmalar ilerledikçe fark ettik ki kabuğun besleyici özellikleri var” dedi.

Muz kabuğundaki ekstra lifin bağırsak düzenlenmesine yardımcı olduğunu belirten Allred, “Magnezyum, potasyum, C vitamini ve B6’nın besin değeri yabana atılamaz” dedi.

SAĞLIKLI DİŞ VE KEMİKLER İÇİN

ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego kentinde yaşayan Beslenme Uzmanı Laura Flores de Allred’in anlatımını onaylıyor. Bilim haberlerinin yayınladığı LiveScience adlı internet sitesine konuşan Flores, “Muz kabuğu, magnezyum, potasyum, lif ve proteinin yanı sıra yüksek miktarda B6 ve B12 de içeriyor” diye konuştu.

Muz kabuğu, sağlıklı diş ve kemikler ile yumuşak dokuya faydalı olan A vitamini bakımından da çok zengin. Applied Biochemistry and Biotechnology (Uygulamalı Biyokimya ve Biyoteknoloji) dergisinde yayınlanan 2011 tarihli bir makalede; muz kabuğunun polifenol ve karotenoid gibi çeşitli biyoaktif bileşikler içerdiği vurgulanmıştı.

KİLO VERMEYE ÇALIŞANLAR DİKKAT!

B6, vücudun bağışıklık sistemini destekliyor, beyin ve kalp sağlığını güçlendiriyor. Ayrıca kan şekeri seviyesini düzenliyor ve böylece moralinizin yükselmesini sağlıyor. B12 de beyin ve sinir sistemine yarıyor. Öte yandan, muz kabuğunda saklı olan B vitaminleri ve antioksidanlar, metabolizmayı hızlandırıyor ve bu yüzden de kilo vermeye çalışanlar için çok faydalı.

DAILY MAIL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:22 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.