Mutsuzsanız bir nedeni bu

Yapılan bir araştırmaya göre kalabalık yerlerde yaşayanlar, sakin bölgelerde yaşayanlardan daha mutsuz.

Şehir merkezinde yaşamanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Yapılan bir araştırmaya göre kalabalık yerlerde yaşayanlar, sakin bölgelerde yaşayanlardan daha mutsuz. Eğer IQ'nuz da ortalamanın üstündeyse durum sizin için daha can sıkıcı bir hal alıyor. Sosyal ilişkiler ömrü uzatsa dahi IQ'su yüksek olanlar arkadaşlarıyla daha nadir görüşmeyi tercih ediyor ve bu şekilde ilişki kurmaktan daha çok tatmin oluyor.

London School of Economics ve Singapore Management Üniversitesi'nden evrim psikologları Satoshi Kanazawa ve Norman Li tarafından yapılan bir araştırma, zeki insanların mutlu olmak için daha az arkadaşa ihtiyaç duyduğunu ortaya koydu.

SOSYAL İLİŞKİLER ARTTIKÇA İNSANLAR DAHA MUTLU

Satoshi Kanazawa ve Norman Li, “Hayatı insanlar için ne daha yaşanılır kılıyor” sorusuna yanıt bulmak amacıyla 18-28 yaş aralığındaki 15 bin kişiyle araştırma yaptı. Sonuçları psikoloji dergisi “British Journal of Psychology“ de yayımlanan araştırma iki önemli bulguyu ortaya koydu. Nüfus yoğunluğu az olan yerlerde yaşayan insanlar, kalabalık yerlerde yaşayanlara oranla daha mutlu. Diğer bir sonuç ise, sosyal ilişkiler arttıkça insanlar kendilerini daha mutlu hissediyor.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Nisan 2018Yayınlanma Tarihi:22 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.