Mutluluğun sırrı 'a allele' de mi?

Mutluluğun sırrı genlerde saklı olabilir mi? Bulgar araştırmacılara göre, sorunun yanıtı ‘evet’. Üstelik bir çeşit gen yalnızca kişilerin değil, ülkelerin de mutluluk seviyesini belirliyor.

Ne refah seviyesi, ne de güvenlik. Ülkelerin mutluluğu, vatandaşlarının genlerine bağlı.

Sıra dışı bu tespit, Bulgaristan'da yapılan araştırmadan çıktı.

Varna İşletme Üniversitesi’nin araştırmasına göre, mutluluğun sırrı bir çeşit gende saklı. Genin adı; ''a allele''. Bu gen, zevk duygusunu artırırken, acıyı azaltıyor. Genin yaygın olarak görüldüğü topluluklar da, mutluluk sıralamasında üst seviyelere çıkıyor.

Araştırmacılara göre, bu gen, ülkelerin mutlulukseviyelerinde, zenginlik, istikrar hatta sağlıktan bile daha belirleyici.

MUTLULUK GENİ HANGİ ÜLKELERDE YAYGIN?

Nijeryalıların Almanlardan daha mutlu hissetmelerinin nedeni böyle açıklanıyor. Nijerya'nın yanı sıra, Meksika, Gana, Kolombiya, Venezuela ve Ekvador mutluluk geninin yaygın görüldüğü ülkelerden.

Genin pek sık görülmediği, Irak, Ürdün, Çin, Tayland, Tayvan’da halk kendini mutsuz olarak tanımlıyor.

Yine mutluluk geninin daha yaygın görüldüğü Kuzey Avrupa da hayatından memnun. Güney Avrupa ise mutluluk listelerinde alt sıralarda.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:15 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.