Mutlu Evlilik Sırları

Hayatınızın geri kalanını beraber geçirmek istediğiniz kişiyle evlendikten sonra aslında her şeyin toz pembe olmadığını görmeye başlayabilirsiniz. İşte mutlu evliliğin sırları…

Evlilik ile birlikte gelen sorumluluklar, hayatın fazla monoton hale gelmesi ve bunların yanında iş hayatının zorluklarının eklenmesi bizleri yorabilir dahası bu durumdan sıkılmamıza neden olabilir. Üst üste gelen bu problemler sonrasında bir ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşamayı dilediğiniz kişiyle sorunlar yaşamaya başlayabilir, ondan sıkıldığınızı hissedebilir ve ‘’Acaba evlilik kararıyla hata mı yaptım?’’ sorusunu sormaya başlayabilirsiniz. Evlilik eskisi gibi ilgi çekici ve zevkli gelmiyordur artık. Peki acaba nerede hata yapmış olabilirsiniz? Masallardaki ‘’sonsuza kadar mutlu oldular’’ kalıbı ne kadar doğru? Mutlu evlilik sırları var mı?

Hayatın Gerçekleriyle Yüzleşin

Sizlere bu kuralları uygularsanız sonsuza kadar mutlu olacaksınız ve evliliğinizde asla sorun yaşamayacaksınız diyemeyiz. Ne yazık ki masallar diyarında yaşamıyoruz ve hayatın acı gerçeklerinden hepimiz haberdarız. Yani aldatılabilir, aldatabilir, ihanete uğrayabilir, birlikteliğinizi artık sürdürmek istemeyebilir veya yorulabilirsiniz. Öncelikle bunların farklında olmamız gerekiyor. Eğer bu farkındalığa ulaştıysak mutlu evlilik sırlarına göz atabiliriz.

Mutlu Bir Evlilik İçin Ne Yapmalı?

Mutlu bir evlilik sürdürebilmeniz için öncelikli olarak sizin mutlu olmanız gerekiyor. Eğer siz mutlu değilseniz ne yaparsanız yapın karşınızdaki kişinin de mutlu olmasını bekleyemezsiniz. Bunun dışında oldukça önemli olan bir başka nokta da güven duygusudur. Eğer partnerinize güvenmiyorsanız zaten mutlu bir evlilik sürdürmüyorsunuz demektir. Endişe ettiğiniz, tereddütte kaldığınız konuları onunla da paylaşın. Birbirinize olan güvenininiz ne kadar sağlamsa evliliğiniz de o kadar sağlam demektir.

Mutlu bir evlilik için önemli olan bir başka nokta ise monotonluktan kaçınmanızdır. Evliliğinizin üzerinden zaman geçtikçe her şey aynı gibi gelmeye başlayabilir. Sürekli aynı şeyleri yapmak, bir arada olmak birlikteliğinize eskisi gibi heyecan katmıyor olabilir. Ancak asıl önemli olan bu noktadır. Evlilikten beklentiniz nedir? Yalnızca heyecan ve yeni şeyler yaşama isteği mi? Hiç sanmıyoruz. Bunlardan ziyade size güvenen, sadık bir hayat arkadaşı ile bir ömür yaşama isteği daha ağır basmaktadır. Hepimiz bir süre sonra bu süreçten sıkılabiliriz. Ancak bu noktada partnerimize duyduğumuz sevgi ve sadakat bizi frenlemelidir.

Yukarıda saymış olduğumuz mutlu evlilik sırlarını uygulayarak mutlu bir evlilik yaşayabilirsiniz. Ancak daha önce de dile getirmiş olduğumuz gibi her zaman mutlu son yoktur. Gerçekten mutsuzluk duyduğunuz bir evlilik yaşıyorsanız, bu mutsuzluğu içten hissediyorsanız zorlamak yerine hayatınız için yeni bir başlangıç yapmanız gerektiğini unutmayın.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Aralık 2019Yayınlanma Tarihi:18 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.