Mutlu Evlilik İçin Öneriler

Evliliklerin temelinde mutlu ve uzun bir beraberlik yaşama amacı vardır. Yani her evlilik güzel başlangıçlar için atılan ilk adım olarak görülmektedir.

Çiftlerin hayallerini gerçekleştirecekleri, ailelerini büyütecekleri, mutluluklarını ve üzüntülerini artık bir bütün olarak paylaşabilecekleri özel bir çatıdır. Evliliklerin hiçbiri mutsuzluk temelleri ile kurulmamaktadır. Ancak büyük bir aşkla evlenen çiftler, zamanla birbirlerinden sıkılabilmekte, evliliklerinin bir hata olduğunu düşünebilmektedirler.

Birliktelikleri onlar için oldukça sıradan bir hale gelmekte ve bu durumdan kurtulmak için çözüm yolları aramaya başlamaktadırlar. Bu çözüm yolları ise ne yazık ki oldukça çirkindir. Eşler arasında şiddetli geçimsizlikler yaşanmaya başlamakta, birbirlerine karşı saygıları bitmekte hatta yeni bir heyecan umuduyla birbirlerini aldatmaktadırlar. Birlikte mutlu bir hayat umudu ile çıkılan bu yolun sonucu ne yazık ki boşanmadır.

Peki böyle bir sonuç yaşanmaması için ne yapılabilir? Mutlu evlilik için öneriler nelerdir?

Evliliğinize Şans Verin!

Büyük bir aşk ile evlenmiş olduğunuz eşinize karşı artık o tutkulu duyguları hissetmiyor musunuz? Sizce aşkın bir ömrü var mı? Aşk, ayaklarımızı yerden kesen mükemmel bir duygudur ancak sonsuza kadar sürmez. Hala birbirine karşı büyük bir tutku ile bağlı olan elli altmış yıllık evli çiftleri görebilir ve biz neden böyle olamıyoruz diye sorabilirsiniz. Evliliği ve aşkı bir kalıba koyamazsınız. Her çiftin yaşamız olduğu aşk, sevgi, sadakat farklıdır. Birbirlerine karşı duymuş oldukları o derin bağlar tamamen farklıdır.

Büyük bir aşk ile evlendiğiniz eşinize karşı duygularınız zamanla sevgiye dönüşmeli, birbirinize karşı sevgi ve saygı duymuş olduğunuz olgun bir birliktelik yaşamalısınız. Eğer bunu başarabilir, bu olgunluğa erişebilirseniz gerçekten mutlu bir evlilik yaşıyorsunuz demektir. İşte mutlu evlilik için öneriler;

Evliliğinizde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

• Sürpriz yapmaktan çekinmeyin! Eşlerin birbirlerine sürpriz yapması çocukça bir hareket değildir. Partnerinizi heyecanlandırmak, sürpriz yapmak onu mutlu edeceği gibi emin olun siz de bu durumdan mutluluk duyacaksınız.

• Evliliğinizi monotonlaştırmayız. Akşam yemeklerini sürekli evde yemek zorunda değilsiniz veya hafta sonunu yalnızca evde geçirmenize gerek yok. Farklılıklar her zaman evliliğinizi canlı tutacaktır.

• Evlilikler toz pembe birliktelikler değildir. Tabi ki çiftler arasında tartışmalar yaşanacaktır. Ancak tartışırken birbirinize karşı saygınızı kaybetmemeli ve sınırınızı bilmelisiniz.

• Hayatınız her zaman harika gitmeyebilir. İş yerinde yaşamış olduğunuz problemleri veya arkadaşlarınız ile yaşamış olduğunuz sorunları eşinize yüklemeyin. Yaşadığınız sıkıntıların acısını ondan çıkarmayın. Aksine sıkıntılarınızı onunla paylaşarak kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

• Her zaman aynı şeylerden zevk almak zorunda değilsiniz. Farklı hobileriniz olabilir. İlgi alanlarınıza karşı saygı duymalısınız.

• Birbirinize karşı duymuş olduğunuz kırgınlıkları dile getirin. Her sorunu içinize atmanız sonunda sizi küçük şeylere bile katlanamayan birine dönüştürecektir. Birlikteliğinizde rahatsızlık duyduğunuz şeyleri paylaşmalısınız. Mesela eğer monotonluktan sıkıldıysanız bunu eşinizle paylaşmalı ve bu duruma beraber çözümler aramalısınızdır.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Şubat 2020Yayınlanma Tarihi:20 Şubat 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.