Mutlu evliliğin sırrını açıklıyoruz

İşte mutlu evliliğin sırrı! Mutlu evlilik için her şeyden iki tane edinin!

Önce birbirinize karşı dürüst olun. Sonra da ortak kullandığınız her şeyden birer tane daha edinin; televizyon, araba ve tuvalet dahil... İşte size mutlu evliliğin sırrı! İki bin İngiliz çift arasında düzenlenen anketle ‘mutlu evliliğin formülüne’ ulaşılmaya çalışıldı. Sonuçları ‘Eşinizi Nasıl Baştan Çıkarırsınız?’ adlı kitapta yer alan araştırma sonucunda, evli çiftlerin sorunsuz bir şekilde birlikte olmaya devam etmesi için elli maddelik bir liste çıktı. Katılımcıların yanıtlarına göre sorunsuz evlilik için çiftlerin her şeyden ikişer tane edinmesi gerekiyor: İki araba, kendi özel tuvaletleri, özel televizyonları...

50 maddelik listede seks yapmak kendine ancak 20’nci sırada yer buldu. 50 evlilik sırrı arasında eşlerin birbirlerinin arkadaşları ve aileleriyle iyi anlaşmaları, Facebook’ta eski sevgilileriyle arkadaş olmamaları, ayrı banka hesaplarına sahip olmaları gibi ‘şartlar’ yer aldı. Mutlu çiftlerin verdikleri tüyolar arasında karşıklık güven, doğumgünü ve yıldönümlerini hatırlama ve düzenli olarak ‘Seni seviyorum’ demek de var. Kitabın yazarı Andy Gibney, “Güven, uzlaşmak ve dürüstlük genellikle bir evlilikteki en önemli şeyler olarak görülür ama pek çok insana göre çözüm bu kadar da basit değil. Modern dünyada evlilikler yeni teknolojiye karşı da bir mücadele yürütmek zorunda. Farklı televizyon programı tercihleri ya da bilgisayar, tablet ya da mobil telefonlarda çok fazla vakit geçirmek gibi gündelik durumlar çiftler arasında sorun olabiliyor. Sürpriz hediye, dışarıda özel bir gece ya da birlikte kaliteli zaman geçirmek gibi romantik tercihler de ayrıca önemli” diyor. Gibney “Bir süre evli kaldıktan sonra ilişkinizi tehlikede hissettiğiniz anda bu ‘sırlar’ işe yarayabilir” diye ekliyor.

THE DAILY MAIL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:05 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.