Mutlu bir evliliğin 6 işareti

Peki, eşinizin mutlu olduğunu nasıl anlarsınız? İşte 6 ipucu...

Günümüzde, özellikle de şehir yaşantısının insanlarda yarattığı stres altında evliliği sürdürmek, evlenmekten ve iyi bir eş adayı bulmaktan çok daha zor bir süreç.

Uzun süren evliliklerde ise insanlar karşı tarafını hareketlerini anlamlandırmayı ve irdelemeyi bıraktığı için ilişkiye dair sinyalleri görmeyebiliyor.

TELEFONLA ARAMALAR

İş ya da başka bir şey için fark etmez, sizden uzaktayken sizi özlediğini söylüyor mu? Mutlu evlilik yaşayanlar, uzaktayken eşlerini özlerler. Eşleriyle olmak, bir an önce kavuşmak isterler. Eğer uzaktayken telefonlaşmalar, mesajlaşmalar artıyor, en ufak şeyi bile sizinle paylaşıyorsa, eşiniz çok mutlu demektir.

SEVGİ SÖZCÜKLERİ

Sizi sevdiğini söylüyor. Bunu her gün söylüyor. Siz de onu sevdiğinizi söylüyorsunuz. Bu yıllar sonra bile asla değişmiyorsa çok şanslısınız. Çünkü eşinden 'Seni seviyorum' cümlesini duymadan yıllarını geçiren öyle çok eş var ki... Eşiniz eğer hislerini bu şekilde dile getiriyorsa mutlu olabilirsiniz; çünkü eşiniz çok mutlu.

HER KONUDA YARDIMCI OLMA

Evde size ne kadar yardımcı? Hasta olduğunuzda ne kadar destek oluyor? Elinden gelen her konuda çabalıyor ve çocuklarınızı da aynı şekilde davranmaları için yönlendiriyorsa, eşiniz evliliğinden memnun demektir. Çocuklarla ilgilenmenin sadece annelerin görevi olmadığının farkında ve evliliğin sorumluluklarını sizle paylaşıyor demektir.

ÖPÜCÜKLER

İşten geldiğinde sizi öpüyor mu? Sıcacık bir kucaklaşma ve sonrasında özlem dolu bir öpücük. İşte bu eşinizin mutlu olduğunu gösterir.

HAYALLERİNİ SİZİNLE PAYLAŞMASI

Hayallerini ve korkularını size anlatıyor mu? Erkekler bunları kadınlar kadar kolay anlatamaz. Eşinizin bunları anlatabilmesi için sizi hayal kırıklığına uğratmadığından emin olması gerekir. Kalbini size açmaya başladığında, kariyeriyle ya da hayatla ve hatta ailenizin geleceğiyle ilgili bir şeyler anlatmaya başladığında sizin dikkatle ve samimiyetle dinlediğinizden şüphesi olmamalı. Eğer sizin eşiniz de hayallerini ve endişelerini korkmadan paylaşıyorsa, mutlu bir evliliğe sahipsiniz demektir.

ANLAYIŞLI OLMASI

Ağladığınızda sizi sarmalıyor mu? Kalbiniz kırıldığında ya da bir şey sizi ağlattığında ihtiyacınız olan desteği size veriyor mu? Elinden gelenin en iyisini yapıyor ve sizi anlamaya çalışıyorsa eşiniz sizin en iyi destekçiniz demektir. Bu konuda her zaman iyi olmayabilir ama çabalaması bile yetmez mi?

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Temmuz 2019Yayınlanma Tarihi:19 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.