Migrenin bir sebebi daha bulundu

Yeni yapılan bir çalışmaya göre obezite derecesinde kilolu insanların migrene yakalanma ihtimali diğerlerine göre 2 kat daha fazla.

Yeni yapılan bir çalışmaya göre obezite derecesinde kilolu insanların migrene yakalanma ihtimali diğerlerine göre 2 kat daha fazla.

migrenMİGREN HAKKINDA HER ŞEY Bu araştırmaya göre migren ve kilo arasında bir bağ ilk defa kuruldu. Bilim adamlarına göre obez insanlar, normal kilolulara göre yüzde 81 daha sık migren ağrısı çekiyor. Aralıklı olarak kendini gösteren migrenler, migren hastalarının büyük bölümünü etkileyen tipte. Araştırmacılar bu yüzden kilo vermenin migren hastalarını rahatlatabileceğini söylüyor. Obezite ve migren arasındaki bağlantıyı ortaya koyan sonuçlar ayrıca 50 yaşın altındaki insanlarda daha etkili. Yani 50 yaşın altında ve obez ise migrene yakalanma olasılığı daha fazla.

YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Yaş ortalaması 47 olan 3 bin 862 insan üzerinde yapılan araştırmada insanlara kilosu, boyu ve migreni olup olmadığı soruldu. Bin 44 kişi obez ve 188'i ara sıra migren ağrısı çekiyordu. 14'ü ise bir aydan daha az migren ağrısı çektiğini belirtti. Ancak obez insanların migren ağrısını normal kilolulara göre çok daha fazla yaşadığı ortaya çıktı. Araştırmanın kesin tedavisi olmayan migren tipi baş ağrılara ışık tutması bekleniyor. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.