MİGREN HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT!

MİGREN HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT! Migrenlilerin, kalp damar hastalıklarına daha eğilimli olduğu belirlendi.

Neurology adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre migrenlilerin bacak damarlarında daha fazla kan pıhtılaşmasına sahip oldukları anlaşıldı.

Avusturya'nın İnssbruck Tıp Üniversitesi'nden Dr. Stefan Kiechl ve meslektaşları, İtalya'da 55 yaş üzeri 574 hastayı incelediler. Bunlardan migren hastalığına sahip 111'inin yüzde 19'unun bacak damarlarında pıhtılaşma belirlendi. Migrensiz grupta ise bu oran yüzde 8'de kaldı.

Dr. Kiechl, bu bulgudan yola çıkarak, migrenlilerin felce ve diğer kalp damar hastalıklarına daha eğilimli olduklarının söylenebileceğini belirterek, ''bu kişilerde, daha şiddetli damar tıkanıklığına rastlanacağı da söylenebilir'' dedi.

Araştırmaya katılan, ABD'nin Case Western Reserve Üniversitesi Tıp Okulundan Dr. Rose Dotson da, ''migren ve ayaklardaki pıhtılaşma bağlantısını keşfederek, daha önce farkına varmadığımız çok ilginç bir bulgu elde etmiş olduk'' dedi. Bu bulgunun, hastaya yaklaşımın değişmesine yol açabileceğini belirten Dr. Dotson, ''özellikle erken yaşlarda migrene sahip olan genç bayan hastalar, ileride yüksek felç ihtimali bulunan hastalar olarak ele alınabilirler'' diye konuştu.

KAYNAK: www.stargazete.com


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Eylül 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.