Mesleğe göre ilişki tercihleri

Oyuncular seks, eczacılar ise aşk arıyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre kariyer ve meslek durumu ilişkiye bakış açısını etkiliyor ama bilim adamları nedenini ve bunun nasıl olduğunu açıklayamıyor.

Oyuncular seks, eczacılar ise aşk arıyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre kariyer ve meslek durumu ilişkiye bakış açısını etkiliyor ama bilim adamları nedenini ve bunun nasıl olduğunu açıklayamıyor.

Daily Mail'de yer alan araştırma aslında bir akıllı telefon uygulamasıyla gerçekleştirildi 33 binden fazla kullanıcısı olan uygulamada yaşları 18 ile 60 arasında değişen kullanıcılar var. Kullanıcıların ilişki tercihlerinin, mesleki bilgilerinin de yer aldığı sitede hangi sektörden çalışanların nasıl ilişkiler aradığı ayırt edilebiliyor. iliskitercihleriPsikologlar ve hemşireler ciddi, uzun süreli ilişkiler isterken, oyuncular ve mühendisler kısa bir romantik maceradan daha fazlasını aramıyorlar. Eczacılar, tasarımcılar ve yazılımcılar da uzun süreli ilişkilerden yana beklenti içinde olanlar. Doktorlar ve avukatlar ise genellikle arkadaşlık arıyorlar. İşte ilişki beklentilerine göre meslekler.

SEKS ARAYANLAR Sadece seks arayanların başında tahmin edilebileceği gibi oyuncular ve sanat dünyasındakiler geliyor.

Seks arayan bir diğer meslek grubu ise ilginç bir şekilde mühendisler. Mühendislerin çoğu en fazla tek gecelik romantizm beklentisi içinde. GÜNÜBİRLİK İLİŞKİ En çok günübirlik ilişki arayanların başında ise medya çalışanları geliyor. Gazeteciler, halkla ilişkiciler, reklamcılar gecelik, kısa süreli ilişkilerden hoşlanıyor. Polisler, öğretmenler, bilim insanları ve müzisyenler de kendilerini fazla bağlayacak ilişkilerden hoşlanmıyor. ARKADAŞLIK ARAYANLAR Avukatlar romantik ilişkilerden ziyade arkadaşlığa önem veriyor. ARKADAŞLIK ARAYANLAR Doktorlar UZUN SÜRELİ İLİŞKİLER Uzun süreli ve düzenli bir ilişki isteyenler ise eczacılar, tasarımcılar, psikologlar, yazılımcılar, muhasebeciler ve hemşireler. DAILY MAIL

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:12 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.