Mers can almaya devam ediyor

MERS nedeniyle dünya genelinde bugüne kadar bin 193 vakada 446 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle dünya genelinde bugüne kadar bin 193 vakada 446 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında Lindmeier, MERS hastalığının neden olduğu ölümler hakkında bilgi verdi. Lindmeier, "İlk olarak 2012 yılında ortaya çıkan ve üçüncü yılına girdiğimiz salgında şu ana kadar bin 193 vakada 446 kişi hayatını kaybetti" dedi.

GÜNEY KORE VE ÇİN'DEKİ MERS VİRÜSÜ

Vakaların çoğunun Suudi Arabistan ve bu bölgeden ortaya çıktığı ifade eden Lindmeier, son zamanlarda da Güney Kore'de 40 ve Çin'deki 1 vaka saptandığını ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.merscanaliyor Lindmeier, neredeyse her gün yeni bir MERS vakası haberi aldıklarını bildirdi. MERS olarak bilinen "Ortadoğu Solunum Sendromu", ilk kez Suudi Arabistan'da 2012'de görüldü. MERS vakaları ve ölümlerin çoğu da bu ülkede saptandı.

KUZEY KORE ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ

Güney Kore’de MERS virüsünün yayılması, Kuzey Kore’yi alarma geçirdi. Kuzey Koreli yetkililer, Güney Kore'den Kaesong Sanayi Bölgesi’nde gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Güney Kore’de son birkaç haftadır gündemin ana maddesi olan MERS virüsü, Kuzey Kore’yi harakete geçirdi. Güney Koreli işletmelerin Kuzey Kore’de kurduğu Kaesong Sanayi Bölgesi, iki ülke arasındaki tek iletişim noktası olarak dikkat çekiyor. Pyongyang yönetimi, Kaesong Sanayi Bölgesi üzerinden Kuzey Kore’ye de MERS virüsünün geçme ihtimali üzerine Güney Koreli yetkililerden gerekli sağlık tedbirlerini alması yönünde istekte bulunduğu öğrenildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Güney Koreli işletme sahipleri Kuzey Koreli işçilerin hepsine maske dağıtırken, MERS virüsünün belirtilerini algılayabilen dijital kameraların bölgeye yerleştirileceği aktarıldı. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.