Mandalinanın üzerindeki lifleri sakın atmayın

Mandalinanın üzerindeki lifleri sakın atmayınMandalina ve portakalın üzerinde bulunan lifler vitamin bakımından çok zengin ve pek çok faydası var. Bu yüzden yapılması gereken en doğru şey bu turuncu meyveleri beyaz lifleriyle birlikte tüketmek.

Mandalinanın üzerindeki lifler selülozik maddeler bakımından da çok zengin olduğu için sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlar.

LİFLERİN KIYMETİ BİLİNMİYOR

Sonbahar ve kış mevsiminde yetişen mandalina genellikle insanlar tarafından üzerindeki lifler çıkarılarak tüketilir. Bir C vitamini deposu olan mandalina lifi kan basıncını düşürerek kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürür, kanı temizler, kalp ve damar hastalıklarını önler bu sebeple bolca tüketilmesi gerekir. Üzerindeki liflerse içindeki vitaminler sayesinde sindirim sistemine destek olur.

HASTALIKLARIN GÖRÜLME RİSKİNİ AZALTIYOR

Uzmanlar lifli gıdalara kalp ve damar hastalıklarının görülme riskini azalttığını açıklıyor. Yapılan çalışmalara göre günde on gram lifli gıda tüketmek kalp krizi riskini yüzde 25 düşürüyor. Ayrıca lifler uzun süre tokluk hissi veriyor. Bu yüzden kilo vermek isteyenler için lifli gıdalar vazgeçilmez.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Eylül 2018Yayınlanma Tarihi:27 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.