Liseler de uyum eğitimi kapsamına alınıyor

Okul öncesi ve ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ardından okul terklerinin azaltılması amacıyla liseye başlayan öğrencilere de uyum eğitimi verilecek.

Okul öncesi ve ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ardından okul terklerinin azaltılması amacıyla liseye başlayan öğrencilere de uyum eğitimi verilecek.

liseuyumMilli Eğitim Bakanlığınca konuya ilişkin bazı illere gönderilen yazıda, hükümet ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde hazırlanan Ülke Programı Eylem Planı (2011-2015) kapmasındaki çalışmaların, Dokuzuncu Kalkınma Planı ve MEB'in Stratejik Planı'nda yer alan hedefler doğrultusunda yürütüldüğü belirtildi. Bu işbirliği döneminde Ülke Programı Eylem Planı Gençliğin Güçlendirilmesi ve Koruma başlığı 2013 Yıllık Çalışma Planı kapsamında, ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan 9. sınıf öğrencilerine eğitim yılı başında okulun fiziki durumu, sosyal ve idari birimlerini, kurallarını, işleyişini tanıtmak, sorumlu oldukları dersler ve sınıf geçme kuralları ile ilgili bilgi vermek, böylelikle öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmanın amaçlandığına işaret edildi.

GENÇLERLE DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

10 PİLOT İL Öğrencilerde aidiyet duyugusunu geliştirmek, okulun anlamlı ve değerli bir parçası olduklarına dair inançlarını kuvvetlendirmek için Ortaöğretime Uyum Programı'nın geliştirilmesinin de amaçlandığı kaydedildi. Program bu yıl ilk kez pilot olarak uygulanacak. Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, Mardin, Rize, Sivas ve Yozgat'ta belirlenen okullardaki öğrenciler uyum eğitimine alınacak. Belirlenen okullar arasında Anadolu, Anadolu imam hatip ve meslek liseleri yer alıyor. Önceden konuya ilişkin eğitim alan öğretmenler, uyum eğitiminde öğrencilere bilgi verecek. Ortaöğretime Uyum Programı, pilot okullardaki 9. sınıf öğrencilerine yarından itibaren 13 Eylül'e kadar uygulanacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği uyum programı, 9.00-12.30 saatleri arasını kapsayacak. “İsimler ve hareketler, müzikli balon, öğretmenlerimizi tanıyalım, okulumuzu geziyorum, hoşgeldin arkadaşım, ödüller ve cezalar, istasyon, yap yapma, haydi maça, beklentilerimiz ve endişelerimiz, yaptığı yap, ne yapacağımı bilmiyorum, geleceğim kimde, hak ve sorumluluklarımız” isimlerinin verildiği etkinlikler yapılacak. Öte yandan MEB, ilkokula yeni başlayan öğrenciler için, 2006-2007 eğitim öğretim yılından beri okullar açılmadan önceki ilk hafta, uyum eğitimi programı uyguluyor. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:17 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.