Lego kampanyası başlattılar

Danimarka merkezli oyuncak üreticisi Lego’nun Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei’nin Avustralya’nın Melbourne kentindeki Victoria Ulusal Galerisi’nde sergilenecek yeni eserleri için verdiği siparişi ‘plastik blokların siyasi içerikli bir sanat eserinde kullanılmasını istemediği için’ reddetmesinin ardından binlerce sanatsever sosyal medyada Lego bağışı kampanyası başlattı.

Pazar günü Ai Weiwei Instagram hesabında Lego üreticileri ile yaşadığı problemleri anlatan bir paylaşımda bulunmuş ve Danimarkalı şirketin konuya yaklaşımı uluslararası tepki toplamıştı. Ai Weiwei, Lego’nun kendisine ihtiyacı olan plastik blokları satmayı reddetmesinin ‘ayrımcılık ve sansür’ olduğunu iddia etmişti.

Konunun dünya basınının ilgisini çekmesinin ardından Twitter üzerinde ‘#LegosForWeiwei’ (Weiwei için Legolar) hashtag’i altında başlatılan kampanyaya destek verenler hem Lego’yu eleştirdi hem de ünlü sanatçıya kendi evlerindeki Legoları bağışlamak istediklerini belirtti. Ai Weiwei kampanya ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kendisine yapılan bağışları kabul etmek için bir yöntem bulmaya çalışacağını söyledi.

ÇIKARLARINI KORUMAK İÇİN

Birçok kişi Lego’nun geçmişte Çin hükümeti ile bir çok sorun yaşayan Ai Weiwei’nin talebini reddederek Çin’deki çıkarlarını korumaya çalıştığına inanıyor. 22 Ekim’de Birleşik Krallık merkezli Mervin Entertainments şirketi Şanghay’da yeni bir lego lunapark’ı kurmak için girişimlere başladığını açıklamıştı.

HÜRRİYET

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:31 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:27 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.