Kötü hissettiğinizde bunları düşünmeyin!

Zaman zaman hepimiz bazı boşluklara düşebiliyor ya da hayatla ilgili ne yapmak istediğimizi bilemediğimiz, kapana kısıldığımız anlar yaşıyoruz. Bu bazen her şey çok yolundayken bile başımıza gelebiliyor.

İnsanoğlu sahip olduğu karmaşık ve mucizevi güzellikteki zihninin yanılsamalarına kendini bazen kendiniz daha kolay kaptırabiliyor. Oysa bunu bir dezavantaj olarak görmek var olan mutluluğunuzu tehdit etmeye neden olabilir.

KÖTÜ HİSSETTİĞİNİZ İÇİN “KENDİNİZİ KÖTÜ HİSSETMEYİN”

Dünya üzerindeki herkesin zaman zaman bunu yaşadığını kendinize hatırlatın. Bu insan olmanın ufak zorluklarından biri. Ancak onu aşmak mümkün. Genelde kötü hissettiğimizde aklımıza kendimizi kötü hissettirebilecek başka şeyler getirmeye eğilimliyiz. Onların sadece birer zihin oyunu olduğunu unutmayın. Aklınıza sizi mutlu eden bir anıyı getirin ve o anı baştan sona zihninizde tekrar yaşayın.

UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN

Kötü bir şey yaşadığımızda ya da kötü hissettiğimizde, kafamızda geleceğe dair olumsuzluklar belirir. Bir anda hiçbir şey yolunda gitmeyecekmiş gibi gelir ve bu düşünceyle başa çıkmakta zorlanırız. Böyle zamanlarda bir kağıt ve kalem alıp gerçekleştirmek istediğiniz hayalleri yazın. Yazdıkça daha da yazmak isteyecek, hayatı ve yaşamayı neden sevdiğinizi hatırlayacaksınız.

KENDİNİZE YÜKLENMEYİN

Hayatımızda yaşadığımız şeylerin sebebi de nedeni de biziz evet. Fakat hata yapmak kadar doğal bir şey yok. Hayatımız boyunca her şeyi deneye yanıla öğreniyor, kimi zaman güzel sonuçlar elde ederken kimi zaman yanılabiliyoruz. Bu çok normal. Hiçbir zaman yaşadığınız olumsuzluklar yüzünden kendinizi suçlamayın. Kendinizi affedin, onaylayın ve başarısızlıklarınıza ve yanılgılarınıza küçük bir gülümsemeyle cevap verin.

UPLIFERS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:01 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.