Köln’de sağlık sorunu kalmayacak!

Köln’de "Sağlıklı Sohbetler" buluşmaları başladı.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi  Avrupa Temsilciliği’nin Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın kendilerini ifade edebilmesi, sağlık sorunlarını dile getirebilmesi ve kısa sürede çözüm bulabilmesi amacıyla başlattığı “Sağlıklı Sohbetler” buluşmasının ilki Köln’de gerçekleştirildi. Programın ilkinde NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Çocuk Ergen Psikiyatristi Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde görülen psikiyatrik hastalıklar ve otizm tedavisinde kullanılan ileri yöntemler hakkında bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Avrupa Temsilciliği, tüm çalışmalarında, kurucu rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın Köln'deki açılış töreninde dile getirdiği "Her iki toplum için de buradayız" söylemiyle hareket etmeye ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmeye devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Avrupa Temsilciliği, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilmesi, sağlık sorunlarını dile getirebilmesi ve çözüm yolları bulabilmesini sağlamak amacıyla başlattığı "Sağlıklı Sohbetler" buluşmalarında her ay alanında uzman bir doktoru Almanya’da  yaşayan vatandaşlarımızla bir araya getirecek.

Dil ve kültür problemlerinden dolayı sorunlarını anlatamayan, yeterli tedavi göremeyen vatandaşlarımız, Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nin bu hizmetinden, ücretsiz olarak faydalanacak.

Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, çocuk ergen psikiyatrisi hakkında bilgi verdi

"Sağlıklı Sohbetler"in ilk konuğu NP Feneryolu Tıp Merkezi'nden Çocuk- Ergen Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık oldu. "Çocuklukta ve Ergenlikte Görülen Psikiyatrik Hastalıklar" ve "Otizm Tedavisinde İleri Yöntemler" konularının işlendiği program iki bölüm halinde gerçekleşti.

İlk bölümde çocuk ve ergen psikiyatrisi hakkında detaylı bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, 0-18 yaş arası gençlerin gelişimsel, ruhsal, bilişsel, akademik ve sosyal alanda yaşadıkları zorlukların çalışma alanı olduğunu söyledi. Ayık, ergenlerde görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun belirtileri, sebepleri ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. Beynin ön bölgesinin görevlerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun günlük hayata etkilerini de dile getirdi.

ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ AKADEMİK BAŞARIYI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Disleksi, disgrafi, diskalkuli gibi özgül öğrenme güçlükleri hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, örgün eğitimin başlamasıyla doğru ve akıcı konuşma, okuduğunu anlama, yazı yazma ve imla, aritmetik hesaplama, matematiksel akıl yürütme ve problem çözme alanında zorlukların ortaya çıktığını, bu durumun da iş, okul başarısı ve günlük yaşam etkinliklerini olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Çocuk ve ergenlerdeki kaygı bozuklukları ve depresyon da ilk bölümde işlenen konular arasında yer aldı.

OTİZMDE ERGOTERAPİ VE TMU YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, otizm konusunun işlendiği programın ikinci bölümünde otizmin tanımı, tarihçesi ve belirtileri hakkında bilgi verdi. Otizmin çoğunlukla genetik faktörlerle ilişkilili veya gen-çevre etkileşimi kaynaklı olduğunu ifade eden Ayık, otizmlilerin baş çevrelerinin doğumda normal büyüklükte olduğunu, büyümenin 6-12 ay ile 3 yaş arasında gerçekleştiğini belirtti.

Otizmli kardeş, ailede yaşanan psikolojik bir bozukluk, ebeveynlerin 40 yaşından büyük olması, büyükşehirde yaşamak gibi otizmle ilgili risk faktörlerini de sıralayan Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın öncülüğünde başlatılan ergoterapi ve TMU (Transkraniyal Manyetik Uyarım) tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

 “SAĞLIKLI SOHBETLER” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yapılan sunumun ardından katılımcıların konu hakkındaki sorularını cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nin çalışma ve tedavi alanlarını da anlattı.

"Sağlıklı Sohbetler"e yoğun ilgi gösteren katılımcılar, program sonunda Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık'la birebir sohbet etme imkanı da buldular.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:20 Aralık 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.